Z dosud předběžně zjištěných informací vyplývá, že řidič dodávky (ročník 1978) z dosud nezjištěných důvodů naradil zezadu do stojícího kamionu v koloně.

„Na místě jsou tři zraněné osoby. Řidič dodávky a jeho dva spolucestující muži (r. 2002 a 1999). Oba řidiči se podrobili dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu s negativním výsledkem,“ informovala kolem 18. hodiny policejní mluvčí Eva Michalíková.

Eva Dřízgová-Jirušová.
Eva Dřízgová-Jirušová: jubileum mě zastihlo v dobré kondici

V té chvíli byla dálnice průjezdná jen po pravé krajnici, kdy policisté na místě dopravu koordinovali. Zcela zprůjezdněna pak byla po 20. hodině. „Na místě byly všechny složky integrovaného záchranného systému,“ doplnila Eva Michalíková.

Nehoda na pár hodin dálnici zablokovala.Nehoda na pár hodin zkomplikovala průjezd dálnicí.Zdroj: ZZS MSK

„Záchranáři ošetřovali tři účastníky nehody, vesměs cizí státní příslušníky. Všichni byli při vědomí a se zdravotníky komunikovali. Nejvážnější bylo zranění hlavy u třiačtyřicetiletého muže, který byl poraněn také na horních končetinách. Další dva pacienti – dvacetiletý a o dva roky starší, utrpěli středně těžká zranění, rovněž v oblasti hlavy. Všem poskytli zdravotníci přednemocniční neodkladnou péči a poté je transportovali do Fakultní nemocnice Ostrava, jednoho letecky, ostatní pozemní cestou,“ přiblížil za krajské záchranáře jejich mluvčí Lukáš Humpl.