V pátek 2. října před polednem došlo v Havířově v ulici Hlavní třída, poblíž křižovatky s ulicí Nerudovou, ke kolizi několika vozidel a autobusu. "Jednalo se o směr z centra města ke kruhovému objezdu (ulice Ostravská). Dle dostupných informací měl řidič vozidla značky Škoda při spatření ženy s kočárkem zastavit před místem pro přecházení vozovky. Do škody měla zezadu narazit řidička s vozidlem značky Toyota. Nedobrzdil ani řidič autobusu hromadné dopravy (autobus byl bez cestujících) a žena za volantem automobilu značky Škoda," uvedla mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská. 

Trenér Havířova Jiří Režnar není nadšen. Tým musí k testům na covid a má nucenou pauzu do 14. října.
Havířovští hokejisté jsou v karanténě. V sobotu jdou všichni na testy

Policisté jsou i v této chvíli na místě a zjišťují a kompletují dokumentaci a informace. "Prozatím událost šetří jako tři dopravní nehody, kdy z přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu je podezřelý řidič autobusu a rovněž obě řidičky. Provedenými dechovými zkouškami byla na místě vyloučena přítomnost alkoholu v dechu u všech řidičů," řekla dále mluvčí policie. Dopravní nehoda se obešla bez zásadního omezení průjezdnosti. 

K další nehodě došlo stejného dne v 9.20 hodin v Havířově na křižovatce ulic 17. listopadu, Junácké a Majakovského. Došlo tu ke střetu tří osobních vozidel. "Z dosud zjištěných informací vyplývá, že řidič (ročník 1976) vozidla značky Škoda vyjížděl z komunikace označené jako vedlejší a nedal přednost po hlavní komunikaci zprava jedoucímu vozidlu značky Ford, které řídila žena (ročník 1966). Ford měl po nárazu dostat smyk a v protisměru se střetl s vozidlem značky Mazda, za jehož volantem seděla žena (ročník 1991)," řekla policejní mluvčí. 

Ilustrační foto.
Pozemky po OKD potřebujeme k rozvoji, říkají zástupci měst na Karvinsku

Provedenými dechovými zkouškami byla na místě vyloučena přítomnost alkoholu v dechu řidiče a mladší řidičky. U druhé ženy byl nařízen odběr krve, neboť byla se zraněními převezena do nemocnice. Dopravní policisté i nadále kompletují dokumentaci a informace k nehodě. Řidič je v této chvíli podezřelý z přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

Policisté a strážnici usměrňovali po dobu nezbytně nutnou provoz, neboť frekventovaná komunikace 17. listopadu musela být uzavřena. Nyní je již průjezdná.