„Svozový nákladní vůz Man sjel při couvání k rodinnému domu v ulici U Vodárny ze zasněžené komunikace pravou částí na travnatý porost skrytý pod čerstvou vrstvou sněhu a vůz v něm uvízl,“ popsal situaci mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Vůz byl plně naložen a vážil 23 tun. Před příjezdem jednotky profesionálních hasičů ze stanice Karviná se o vyproštění vozidla pokoušeli sami provozovatelé, tedy Technické služby Karviná. Snaha trvala několik desítek minut, ale bez úspěchu.

Nezbylo tedy, než požádat o pomoc. „Hasiči Man na zpevněnou komunikaci vytáhli navijákem automobilového jeřábu AC 40 Demag/Terex,“ doplnil technické údaje mluvčí hasičů.

„V hustém sněžení jsme v úterý řešili více podobných situací a dokázali jsme si vždy pomoci naší vlastní technikou, kterou jsme na místa vyslali. Zde ale opravdu nebylo zbytí, vůz byl plně naložen a připraven po závěrečném doplnění jet přímo na skládku. Hasičům tak samozřejmě patří velký dík,“ doplnil ředitel Technických služeb Karviná Zbyněk Gajdacz.

Třináctiletého chlapce vytáhli v noci na úterý profesionální hasiči z Bohumína z prázdného kovového kontejneru na elektroodpad.
Promrzlého chlapce vytáhli z kontejneru