K neštěstí došlo v sobotu dopoledne v Nákupní ulici. Na místo sice byla před 10. hodinou společně s policií volána také záchranná služba, lékař však už mohl pooze konstatovat úmrtí. 

"U šestadvacetiletého muže, který dopadl na asfaltový chodník, byli jako první policisté, kteří podle pokynů operátorů ZZS zahájili poskytování první pomoci, včetně nepřímé srdeční masáže. Pacient si přivodil mnohočetná poranění a došlo k selhání všech základních životně důležitých funkcí. Záchranáři po svém příjezdu pokračovali ve snaze obnovit krevní oběh, a to rozšířenou resuscitací. Za pomoci přístrojové techniky a léků se pokoušeli dále o záchranu postiženého. Veškerá pomoc ale byla marná a zasahující lékař nakonec musel konstatovat smrt," informoval mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl. 

Policisté prověřují okolnosti, které tragédií předcházely. 

Neštěstí se stalo jen několik hodin poté, co se velmi těžce zranil při pádu z okna muž v ulici Kosmonautů. Ten dopadl na stříšku, kde zůstal bezvládně ležet, ale přežil. Vrtulníkem byl transportován do ostravské fakultní nemocnice. 

Zásah u muže v Havířově-Podlesí, který se zranil po pádu z okna.
Páteční tragédie v Havířově: muž měl skočit z okna po partnerské hádce
Zdroj: Čtenářské video