Policistům byla před 16. hodinou nejprve hlášena havárie motocyklisty v ulici U Skleníků.

"Žena (48) jela osobním vozidlem Renault Megane po místní komunikaci ulice U Skleníků k Dělnické ulici. Během předjíždění motocyklu neodhadla vzdálenost protijedoucího vozidla, a už se nevrátila bezpečně do svého jízdního pruhu. Mladíka (21) na motorce zn. Jawa srazila. Po střetu mladík utrpěl lehká zranění. Dechová zkouška u obou řidičů byla negativní. Předběžně vyčíslená škoda činí 10 tisíc korun," informovala policejní mluvčí Zlatuše Viačková. 

Oznámení o dalších karambolech v různých částech města pak následovaly v intervalech několika minut. 

Nejvážnější nehoda se stala na Hlavní třídě, poblíž kostela sv. Anny. Chodec, který přebíhal silnici přes travnatý dělící pás, vběhl přímo před osobní auto, jehož řidička už nemohla střetu zabránit.

Muž byl několik metrů pod autem vláčen a zůstal pod vozem zaklíněný. Lidé se ho snažili vyprostit s pomocí zvedáku. Zraněného pak vytáhli s pomocí speciální techniky hasiči. Záchranka pak muže odvezla do nemocnice.

"Řidička osobního vozidla Renault Thalia jela po Hlavní třídě ve směru k ulici Ostravské. Poblíž kostela sv. Anny jí v bezprostřední vzdálenosti do jízdní dráhy vstoupil 55letý muž. Žena na vzniklou situaci nestačila zareagovat a muže srazila. Muž byl zaklíněn pod vozidlem. Po střetu utrpěl těžká zranění a byl převezen do nemocnice. Dechová zkouška u ženy byla negativní, u muže byla odebrána krev a moč. Na vozidle byla předběžně vyčíslena škoda na 10 tisíc korun," uvedla policejní mluvčí.  

Od této nehody spěchali hasiči k havárii osobního auta na Selské ulici, kde řidič nezvládl řízení a po vyjetí ze silnice naboural do plynovodní přípojky a zavinil únik. Hasičům se podařilo plyn zastavit ještě před příjezdem havarijní služby. Do té doby však musela být v místě zcela uzavřena doprava. Řidič sice z nehody vyvázl nezraněn, zdravotníci jej přesto odvezli do nemocnice k důkladnému vyšetření. 

"Osmasedmdesátiletý řidič jel vozidlem Ford Fusion a z dosud nezjištěných příčin sjel částečně mimo komunikaci. Pravou přední částí vozidla narazil do kovového oplocení domu a do plynovodu. Muž byl převezen do havířovského nemocnice s lehkým zraněním a po vyšetření byl propuštěn domů. Zpět k dopravní nehodě už nepřišel. Odhadovaná škoda na vozidle je 50 tisíc korun," sdělila mluvčí Viačková. 

Další nehoda, která se obešla bez zranění i větších materiálních škod, se stala v Dělnické ulici, na kruhovém objezdu u nemocnice. Vinou nepozornosti některého z řidičů, o čemž oba vedli spor, se tam srazila dvě osobní auta. Nakonec se přece jen domluvili a kolizi vyřešili bez asistence policistů. 

Aby toho nebylo málo, pátá nehoda se stala v křižovatce ulic Astronautů a Mánesova. S osobním automobilem tam měl kolizi motocyklista. 

"Motocyklista (40) jel po Matuškově ulici ve směru jízdy k ulici Astronautů. V prostoru křižovatky nedal přednost osobnímu vozidlu a došlo ke střetu. Osobní vozidlo Opel řídil 39letý muž. Po střetu utrpěla 38letá spolujedoucí žena z motocyklu těžká zranění s dobou léčení 6 týdnů. U řidičů byla provedena dechová zkouška, oba mají negativní výsledek. Předběžná škoda byla vyčíslena na 70 tisíc korun," popsala mluvčí. 

Na Selské ulici poškodilo auto plynovodní přípojku.

Na Selské ulici poškodilo auto plynovodní přípojku. Foto: Bára Kelnerová