Záchranné složky byly o havárii na ulici Na Pavlasůvce informovány v 9 hodin. Vzhledem k hlášení lidí z místa kolize o těžce zraněném řidiči osobního automobilu, byl z ostravské základny vyslán vrtulník. Jeho posádce se však muže zachránit nepodařilo. Těžkým zraněním na místě podlehl. 

Jako první byli na místě hasiči, kteří poskytovali zraněnému řidiči první pomoc do příjezdu záchranky. Zajistili také únik provozních kapalin z havarovaných vozidel. 

"Ve vraku osobního automobilu zůstal zaklíněn padesátiletý muž. Lékař zjistil, že postižený nejeví žádné známky života. Zjistil u něj poranění hlavy, jehož charakter byl neslučitelný se životem. Záchranáři muži ani přes svůj rychlý příjezd nemohli pomoci a lékař musel konstatovat jeho smrt," uvedl mluvčí krajské záchranné služby Lukáš Humpl. 

Okolnosti nehody vyšetřují policisté. Po dobu záchranných prací a vyšetřování byla ulice uzavřena a doprava vedena po objízdných trasách.

Podle dostupných informací měl jet osobní automobil Kia Sephia směrem k Dělnické ulici. Řidič náklaďáku už z dálky viděl, že osobák proti němu nejede rovně ve své části silnice, ale kličkuje. S kolosem se snažil uhnout až na nezpevněnou pravou krajnici, ale osobní auto do něj ve smyku narazilo. 

Jak se ukázalo, řidič byl velký hříšník, který doplatil na porušování zákona. Nikdy neabsolvoval autoškolu a ignoroval i zákaz řízení, který mu soud vyslovil právě za opakované nedovolené řízení. 

"K nehodě došlo na rovném a přehledném úseku. 50letý řidič osobního vozidla Kia ze zatím nezjištěných příčin nezvládl řízení a střetl se s protijedoucím nákladním automobilem MAN s návěsem. Řidič osobního vozu utrpěl devastující zranění, kterým na místě uvnitř vozidla podlehl. 48letý řidič nákladního vozu vyvázl bez zranění. Dechovou zkouškou u něj bylo vyloučeno, že by řídil pod vlivem alkoholu. U zemřelého řidiče bude nařízena pitva. Jednalo se muže, který nebyl držitelem řidičského oprávnění a v současné době měl platný soudní zákaz řízení," řekla Deníku přímo z místa nehody policejní mluvčí Zlatuše Viačková. 

Video ze zásahu hasičů