Nehoda se stala na Dlouhé třídě, u autobusových zastávek Střed, zhruba o půl dvanácté. Na místo hned po ohlášení vyjely policejní hlídky a záchranná služba. Těžce zraněnému muži však už nebylo pomoci a po chvíli oživování zemřel.

"Na místo ihned vyjela posádka rychlé lékařské pomoci, záchranáři byli u postiženého během pěti minut od nahlášení. Dvaašedesátiletý muž nejevil v okamžiku příjezdu posádky ZZS žádné známky života. Ihned proto byla zahájena rozšířená resuscitace s nepřímou srdeční masáží, umělou plicní ventilací a podáváním léků. Přes veškerou snahu se záchranářům nepodařilo obnovit srdeční činnost postiženého a zasahující lékař byl nakonec nucen konstatovat smrt. Muž na místě podlehl poraněním hlavy, hrudníku a končetin," sdělil k zásahu u nehody mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl. 

Policie zatím podezírá řidiče z nepozornosti

K nehodě došlo na rovném a přehledném úseku, kde byla mokrá vozovka osvětlena veřejným osvětlením. 

„37letý řidič vozidla taxi služby zn. Hyundai I30 jel ve směru od ulice 1. máje k Hlavní třídě, tedy od Podlesí do centra. Rychlost jízdy nepřizpůsobil okolnostem a na úrovni autobusových zastávek najel na ležícího 62letého muže. Muž utrpěl poranění neslučitelná se životem a krátce po nehodě zemřel," informovala o nehodě policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Policisté při orientačních testech zjistili, že řidič taxi nebyl pod vlivem alkoholu ani drog. U zemřelého se to bude zjišťovat v průběhu nařízené na soudní pitvy.

„Vyšetřování průběhu kolize, příčin a míry zavinění si převzala služba kriminální policie a vyšetřování. Komisař zahájil úkony trestního řízení přečinu usmrcení z nedbalosti. Jakékoli další informace od případných svědků policisté přijmou na bezplatné lince 158 nebo na místním obvodním oddělení či telefonu 596 805 541," doplnila společně s výzvou policejní mluvčí.

Podívejte se na část zásahu záchránářů na místě nešťastné nehody na videu z palubní kamery čtenáře Deníku: 

Zdroj: Youtube