Místo nehody v Horní Suché. K nehodě došlo o půl třetí na vyznačeném přechodu pro chodce přes frekventovanou silnici spojující Karvinou a Havířov.

„29letá řidička osobního vozidla Škoda Fabia jela v pravém jízdním pruhu ve směru od Karviné na Havířov. Souběžně v levém odbočovacím jízdním pruhu přijíždělo k vyznačenému přechodu osobní vozidlo Renault Megane, které před přechodem zastavilo a dávalo přednost přecházející dívce. Řidička škodovky dívce, která přecházela přechod z dělícího ostrůvku, nedala přednost a levou přední částí vozidla ji srazila. Zraněná dívenka utrpěla těžká zranění a byla převezena do Fakultní nemocnice Ostrava. Předpokládaná doba léčení bude pět až šest měsíců," informovala policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Žena, která dívku srazila, je podezřelá ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti s trestní sazbou odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta. „Zkouška na přítomnost alkoholu a návykových látek byla negativní. Předběžná škoda na vozidle byla vyčíslena na 20 tisíc korun," dodala policejní mluvčí.