Pán upadl zřejmě následkem blíže neurčené zdravotní slabosti. Záchranáři mu žel již nedokázali pomoci a muž na místě zemřel. Do Karviné přiletěl i záchranářský vrtulník, jeho osádka ale žel letěla zpět bez pacienta.

Muž při pádu z eskalátoru nechtíc strhl i svou ženu. „Její zranění se nejevilo jako vážné, byla při vědomí a v kontaktu se záchranáři. Pozemní posádka ji transportovala na chirurgickou ambulanci nemocnice v Karviné," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Čtyřiaosmdesátiletý muž v okamžiku příjezdu posádek nejevil žádné známky života. Byla zahájena kardiopulmonální resuscitace, záchranáři se za pomocí srdeční masáže, léků a umělé plicní ventilace pokoušeli obnovit krevní oběh postiženého.

„Zasahující lékaři u něj zjistili poranění hlavy a horní končetiny. Snahy o záchranu se ukázaly být marné, lékař nakonec konstatoval smrt muže. Okolnosti události nasvědčují tomu, že příčinou pádu pacienta mohla být náhlá indispozice interního charakteru," dodal k případu Lukáš Humpl.