Nehoda se stala v noci na pondělí v křižovatce Hlavní třídy s ulicí Gorkého. Jedná se o světelnou křižovatku, na které byl spuštěn tzv. noční režim. Semafory ve všech směrech jsou při něm přepnuty na červenou a zelenou spustí blížícímu se vozidlu.

„Zhruba o půl třetí naše autohlídka přibržďovala před křižovatkou, kde svítila červená. Do služebního vozidla přitom zezadu narazilo jiné auto, zn. Peugeot. Naši strážníci byli zraněni, přičemž jeden byl po ošetření propuštěn do domácího léčení a druhý zůstal v nemocnici na pozorování," řekl ředitel MP Havířov Bohuslav Muras.

Viník vyvázl bez zranění, strážníky ošetřili záchranáři. 

„Naše posádka ošetřila dva pacienty. Jednalo se o středně těžká zranění. Po prvotním ošetření byli převezeni do nemocnice," potvrdil mluvčí krajské záchranné služby Lukáš Humpl.

Škoda na policejním vozidle Škoda Octavia combi zatím nebyla upřesněna. Jedná se o vozidlo vybavené radarem. „Náraz to byl poměrně silný. Vedle celé zadní části auta je zřejmě poškozena i střecha. Upadla také zadní kamera a zjišťuje se, zda bylo poškozeno napájecí zařízení radaru, které je umístěné v kufru," doplnil Muras.

"Vozidla jela ve směru od centra k velkému kruhovému objezdu. 20letý řidič Peugeot 206 narazil přední částí svého vozu do zadní části služebního vozidla městské policie. Policisté u něj dechovou zkouškou i testem vyloučili předchozí požití alkoholu i drog," uvedl k nehodě policejní mluvčí Jaroslav Kus.