Těžce zraněný muž na místě zemřel. "Muž ležící v kolejišti nejevil v okamžiku příjezdu záchranářů žádné známky života. Při střetu s vlakem utrpěl poranění v oblasti hlavy a dolní končetiny, která byla neslučitelná se životem a postižený jim podlehl bezprostředně po události, ještě před příjezdem posádky záchranné služby," informoval mluvčí krajské záchranné služby Lukáš Humpl. 

Provoz na trati v úseku mezi Českým Těšínem a Loukami nad Olší byl po dobu vyšetřování na přibližně tři hodiny omezen na jednu kolej. 

"Provoz na trati byl obnoven v 19.36 hodin. Vzhledem ke značnému poškození těla se osobu nepodařilo identifikovat. Ke střetu došlo na širé trati v prostoru veřejnosti nepřístupném," doplnil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. 

Totožnost i okolnosti nehody vyšetřují policisté. Podle karvinského policejního mluvčího Jaroslava Kuse zatím nelze říci, zda se jednalo o nešťastnou náhodu nebo sebevraždu. „Strojvedoucí muže viděl v kolejišti, ale bohužel už nestačil ubrzdit," uvedl.

Policistům se nepodařilo zjistit o koho jde a proto se obrátili na veřejnost se žádostí o pomoc.

Zemřelý u sebe neměl žádné doklady. Naopak však měl u sebe české a polské peníze. Vzhledem k blízkosti státní hranice je možné se se může jednat i o Poláka. 

"Policisté kriminální služby od soboty prověřují okolí, vyslýchají případné svědky, nicméně ztotožnit muže se nám nedaří. Proto se obracíme na veřejnost, zda někdo dotyčného pozná," informovala ve výzvě policejní mlivčí Zlatuše Viačková. 

Poznáte mrtvého muže?

Poznáte mrtvého muže?

Poznáte mrtvého muže?

Věci zemřelého muže.

Věci zemřelého muže.

Věci zemřelého muže.

Věci zemřelého muže.