Letecká záchranka byla volána nejdříve do Horní Suché. V Důlní ulici se do stavu ohrožení života dostalo malé dítě. Protože lékaři z pozemních posádek v té chvíli zasahovali u jiných případů, byl k zákroku vyslán lékař ve vrtulníku.

„Jednalo se o čtyřměsíční dítě s poruchou dechu. Po ošetření byla malá pacientka převzata pozemní posádkou rychlé zdravotnické pomoci a přepravena do nemocnice v Havířově," řekl mluvčí Záchranné služby MSK Lukáš Humpl.

Z Horní Suché byl vrtulník volán k dalšímu případu do nedalekého Bohumína. V Rychvaldské ulici tam z výšky spadl starší muž, který pracoval na opravě fasády domu. „Nahlášen byl pád muže z lešení. Sedmapadesátiletý muž spadl z výšky asi pěti metrů a utrpěl poranění zad. Letečtí záchranáři a posádka rychlé zdravotnické pomoci se postarali o poskytnutí odborné pomoci a vrtulník pak o šetrný letecký transport na traumatologické centrum v Ostravě," uvedl mluvčí Humpl.

Pád muže z lešení však měl ještě dohru pro motocyklistu, který projížděl kolem domu. „Když muž spadl, strhl také elektrické vedení. To bylo kvůli opravě fasády bez napětí. Dráty zůstaly ležet na silnici, kde si jich sice všiml přibližující se motocyklista, nedokázal však bezpečně zastavit a ze stroje spadl. Neutrpěl však vážná zranění a jeho kolize si nevyžádala ani žádného vyšetřování," doplnila informace k události policejní mluvčí Zlatuše Viačková.