Nehoda se stala ve středu před 20. hodinou. Strojvedoucí lokomotivy neměl šanci střetu zabránit. K místu nehody byla volána záchranná služba. Její posádka však už sražené 41leté ženě nemohla pomoci. Následkům těžkých zranění na místě podlehla.

"Ve dvacet hodin obdrželi záchranáři informaci o střetu člověka s vlakem na železniční trati mezi Albrechticemi a Českým Těšínem na Karvinsku, a to v obtížně přístupném místě. Žena středního věku utrpěla při kontaktu se soupravou mnohočetná poranění, jejichž charakter byl neslučitelný se životem. Zasahující lékař již postižené nemohl pomoci, svým zraněním podlehla ještě před příjezdem posádky záchranné služby," sdělil mluvčí krajské záchranné služby Lukáš Humpl. 

„Jednalo se o střet samostatně jedoucí lokomotivy s osobou v neveřejném místě železniční trati," informoval mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Nehodou se samozřejmě zabývá policie. „Zkouška na přítomnost alkohol u strojvedoucího byla negativní. Tragickou událost vyšetřujeme jako sebevraždu. Ve vyšetřování pokračují kriminalisté služby kriminální policie a vyšetřování," potvrdila policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

České dráhy musely v souvislosti s nehodou řešit přepravu cestujících osobního vlaku, který místem projížděl po nehodě.