Nehoda se stala před půl desátou na Dlouhé třídě v místě před hlavní poštou. Podle původních informací měla žena tlačit kolo přes vozovku jako chodkyně v místě, kde je místo vyhrazené pro přecházení.

Z vyšetřování však vyplynulo, že žena jela na jízdním kole ve směru na Podlesí. Žena byla těžce zraněna nárazem přední části automobilu. 

Přivolaná posádka záchranné služby se sice snažila ženu udržet při životě, snaha však byla nakonec marná a žena zraněním na místě podlehla. 

Okolnosti, za jakých k nehodě došlo, vyšetřuje policie, na místě byl i státní zástupce specializovaný na dopravní nehody. 

Vyšetřovatelé se budou muset vypořádat například s otázkou, zda cyklistka neporušila pravidla silničního provozu, když jela ve středovém jízdním pruhu. V úseku jsou totiž tři jízdní pruhy pro přímý směr jízdy, pruh pro odbočení vpravo začíná až za místem, kde ke kolizi došlo. Podle výkladu silničního zákona se tak cyklistka neměla ve středovém pruhu vůbec pohybovat. Vyšetřování by tak mělo zjistit podíl viny u obou účastníků tragické kolize. 

"32letý řidič jel osobním vozidlem ve stejném směru jako 74letá cyklistka. Při přejíždění vozidla z pruhu do pruhu řidič zřejmě cyklistku přehlédl a srazil. Žena způsobeným zraněním podlehla. Pro řidiče, který utrpěl šok, byl přivolán intervent. Orientační zkoušky na alkohol a návykové látky byly u řidiče negativní," popsala policejní mluvčí Zlatuše Viačková. 

"Žádáme svědky, především motoristy, kteří disponují videozáznamem z palubní kamery, aby se přihlásili," dodala mluvčí Viačková. 

Průjezd Hlavní třídou mezi světelnými křižovatkami byl kvůli nehodě uzavřen. Policisté nejdříve zkusili vozidla pustit v protisměru, kvůli vysoké rizikovosti vinou neukázněných řidičů, však nakonec veškerý provoz ve směru z centra na Podlesí a Bludovice odklonili. 

Evakuace cestujících z vlaku.
VIDEO: Expresu možná hrozilo vykolejení. Cestující evakuovali hasiči