Žena šla podél trati do Českého Těšína, když z druhé strany vyjel osobní vlak. „Strojvedoucí po jejím spatření začal troubit a žena se snažila uhnout, nicméně ten tlak vzduchu, který vlak způsobil, ji strhl a zranil," sdělil policejní mluvčí Miroslav Kolátek s tím, že je tak vyloučen pokus o sebevraždu.

Vlaková doprava byla po dobu vyšetřování omezena na provoz po jedné koleji. 

Podle informací záchranářů měla být devětačtyřicetiletá žena odhozena vlakovou soupravou při chůzi v kolejišti. "V okamžiku příjezdu posádek zdravotníků byla při vědomí, utrpěla však mnohočetná vážná zranění, a to v oblasti horních i dolních končetin. Stav postižené se zhoršoval a byl život ohrožující, záchranáři proto museli uvést pacientku do umělého spánku. Poté jí zajistili dýchací cesty a připojili k přístrojem řízené ventilaci, zahájili také podávání léků. Posádky naložily krční límec, ošetřily poraněné končetiny a zraněnou uložily do vakuové matrace," informoval tiskový mluvčí zdravotníků Lukáš Humpl

Žena byla vrtulníkem přepravena do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Se zlomeným žebrem a otevřenou zlomeninou nohy skončila v nemocnici devětatřicetiletá žena, kterou v sobotu večer krátce po 19. hodině zranil vlak v Chotěbuzi nedaleko Rybího domu.