Karviňané a další sportovní veřejnost z širokého okolí se chodili dívat na vrcholnou domácí akci, kterou ještě na vlastní oči neviděli a fandili ostošest.

Výběr Karviné jako pořadatelského města pro tento rok byl Českým svazem badmintonu zvolen správně.

Zajímavostí mistrovství byl fakt, že hned čtyřikrát se podařilo obhájit titul z loňského roku. Petr Koukal a Kristína Gavnholt triumfovali ve dvouhrách, ovšem po řádném boji, ženský pár Hana Milisová – Lucie Černá a smíšený pár Jakub Bitman – Alžběta Bášová se rovněž dočkali obhajoby. Neuspěla pouze mužská dvojice Pavel Florián – Ondřej Kopřiva, které pro rok 2015 na trůnu vystřídali brněnští Stanislav Kohoutek a Michal Světnička.

Badmintonové mistrovství republiky v Karviné.

Kristína Gavnholt, čtvrtfinalistka loňského mistrovství Evropy, ztratila ve finále se Zuzanou Pavelkovou úvodní set. Pavelková se lépe pohybovala, byla agresivnější, ale ve druhém dějství Gavnholt změnila průběh hry a zvítězila. Třetí set zavedl obě hráčky přes hodinu herní doby, v závěru velmi dlouhého zápasu byla úspěšnější Gavnholt, která zvítězila za 65 minut 18:21, 21:15 a 21:19 – a získala šestý mistrovský titul v řadě.

Ještě o dva tituly více má na svém kontě olympionik Petr Koukal. V souboji s čerstvým vítězem turnaje na Islandu Milanem Ludíkem si ale také musel sáhnout na dno svých sil. Po prohrané první sadě 52. hráč světového žebříčku zabral a vyrovnal na 1:1. Třetí set byl nesmírně dramatický až do konce. Koukal za stavu 18:18 uhrál dva míče, pak další nalitý míček zkazil, ale druhou možností proměnit mečbol už nepohrdnul. Získal třetí titul v řadě.

Badmintonové mistrovství republiky v Karviné.

Finálové výsledky MČR v badmintonu jednotlivců v Karviné

Dvouhra muži: Petr Koukal – Milan Ludík 2:1 (-15, 14, 19)
Dvouhra ženy: Kristína Gavnholt – Zuzana Pavelková 2:1 (-18, 15, 19)
Čtyřhra muži: Stanislav Kohoutek, Michal Světnička – Martin Herout, René Neděla 2:1 (14, -15, 11)
Čtyřhra ženy: Lucie Černá, Hana Milisová – Magdaléna Lajdová, Denisa Šikalová 2:1 (20, -15, 14)
Mixy: Jakub Bitman, Alžběta Bášová – Stanislav Kohoutek, Hana Milisová 2:0 (15, 12)