Ovšem pozor! Jičín v Karviné ukázal, že se ještě nehodlá jen tak vzdát. Hlavně ve druhém utkání, které bylo až do konce na vážkách.

Hosté se opírali o střelecké schopnosti Ondřeje Šulce, někdejšího hráče Karviné, který dal Baníku 10 gólů. Možná to chtělo, aby se k němu někdo další přidal a Jičín mohl slavit. „To je pravda, bohužel už nějakou dobu, vlastně půl sezony, hrajeme bez ostrých spojek Jirky Vítka a Dominika Čurdy, takže ta střelecká zodpovědnost leží hlavně na Ondrovi,“ pokrčil rameny jeden z jičínských trenérů Aleš Babák.

„Ale jsem rád, že se k němu dnes přidali pivoti a také jsme dali pár gólů z proskoků. Po delší době jsem opravdu spokojený s výkonem a doma uděláme vše pro to, aby série byla delší než tři zápasy,“ slíbil Babák.

Miroslav Nedoma byl nejlepším střelcem Baníku v obou zápasech s Jičínem.Zdroj: Ivo Dudek

S tím Karvinští počítají. „Jičín nám dneska ukázal, jak asi budou vypadat zápasy u nich. Musíme se na ně poctivě připravit, nebude to vůbec lehké. Musíme určitě přidat na tvrdosti, protože dneska jsme v obraně měli rezervy. Připravovali jsme se na kombinaci Jičína, ale nepokrývali ji a už vůbec ne Ondru Šulce, který tvořil útok a dával góly. Musíme ho příště eliminovat,“ ví Marek Michalisko.

Karviná se může opřít o výborné gólmany. Nemanja Marjanovič chytal famózně v sobotu, v neděli jej ve druhé půli vystřídal Petr Mokroš a také čaroval. „To jsme ale věděli, Karviná je kvalitní tým, který má všechny posty dobře obsazené,“ uznal Babák.

I opora Baníku Michal Brůna si uvědomuje, že v Jičíně to bude pro karvinský tým náročné. „Jsou doma hodně nepříjemní, pro půlku našeho mančaftu jsou to navíc první zápasy v play off vůbec. Sami zažívají, že to je něco jiného než běžné ligové utkání v sezoně,“ porovnává.

Dominik Solák by mohl mužstvu chybět, což by byla citelná ztráta.Zdroj: Ivo Dudek

Trenér Michalisko varuje, aby se neopakovala neděle. „Jičín jasně přidal v obraně. To musíme taky. Je třeba být tvrdší. Ale vím, že soupeř umí hrát dobře, ony už se v play off ty rozdíly smazávají. Jičínští do toho prostě šlápli a riskli to. Tři ze čtyř poločasů byly naprosto vyrovnané, čekám u nich těžkou bitvu. Vždyť v letošní sezoně už doma porazili jak Plzeň, tak Duklu,“ říká Michalisko.

Ten ještě neví, jestli bude moc využít Dominika Soláka, který si přivodil výron v kotníku. „V obraně nám pak chyběl a haprovalo nám to tam. Uvidíme, jestli se dá dokupy. Když tak ho pošetříme. Kluci se s tím holt musí nějak popasovat. Pro většinu je to premiéra v play off, ale musí ukázat, že do kádru patří,“ zakončuje trenér Baníku.