Vyrovnaný duel přinesl prestižní bitvu na obou stranách. Dukla se prosazovala z prostoru pivota, kde přesně zakončoval Reichl, Karvinští spoléhali na palbu spojek a hru sedm na šest. Pražané vložili do první půle nezměrné úsilí ve snaze zaskočit baníkovce a vypracovat si náskok.

„Naštěstí se jim to nepovedlo, jejich velký tlak jsme ustáli, soustředili se na svou hru a nenechali se zlomit. Bez nervů to ale nebylo,“ popisoval Dominik Solák, autor dvou karvinských branek.

Nejvíc jich za Baník dal Radim Chudoba, konkrétně sedm, Jan Zbránek přidal šest úspěšných zásahů.

Rovnoměrně rozložit střeleckou zodpovědnost na více hráčů se baníkovcům vyplatilo.

Vyprošťování autobusu v Českém Těšíně.
Speciál Bizon přijel vyprostit autobus v Českém Těšíně
Karvinští (ve žlutém) remizovali s Třincem 1:1.
Karviná hrála smírně s Třincem

Dukla nicméně bojovala, neustále se držela Karviné na dostřel, až v posledních deseti minutách si Slezané vypracovali rozhodující náskok.

„To nám teď dává velmi slušné vyhlídky do odvety,“ spokojeně konstatoval trenér HCB Marek Michalisko. „Budeme se však muset oprostit od chyb v útoku, těch jsme proti Dukle dělali docela dost,“ varoval.

Hosté tříbrankovou výhru nepřeceňují. „Nepovažujeme to za hotovu věc. Tři góly v házené nejsou nic. Musíme hrát opět zodpovědně, naplno a obětavě,“ zakončil Dominik Solák.

První mistrovský gól v novém karvinském působišti dal Ukrajinec Roman Čosik, který v lednu uspěl na testech v klubu.

Odveta v Karviné se hraje v úterý 22. ledna od 18 hodin.

Dukla Praha – Baník Karviná 26:29 (11:13)

Sled: 3:3, 7:5, 8:9, 10:15, 16:16, 16:20, 20:21, 23:27. Rozhodčí: Králíček, Letev. Sedmičky: 3/2:2/1. Vyloučení: 5:8. ČK: Kastner (P). Diváci: 545.

Nejvíce branek Dukly: Patzel 8/2, Reichl a Blecha po 5.

Karviná: Marjanovič, Mokroš, Brůna 5, Monczka 1, Růža, Piatek 2, Plaček, Chudoba 7, Užek Jan 1/1, Solák 2, Zamarski, Mucha, Nantl, Zbránek 6, Nedoma 4, Čosik 1. Trenér: Michalisko.

Filip Panák (v bílém) je na cestě do Sparty.
Panák už se připravuje se Spartou
Hokejisté Havířova vyšli v pondělí bodově naprázdno.
Havířov si veze výprask z Litoměřic