V domácí soutěži začala odvetná část základní části. První trojice týmů Lovosice, Zubří a Plzeň se ostatním vzdálila, ale stále panuje boj o co nejvýhodnější pozice pro play off.

Po slabším začátku se dostávají do formy i hráči HCB Karviná, kteří otevírali druhou půlku základní části atraktivním soubojem s lídrem tabulky.

Baníkovci od začátku ukazovali, že jsou momentálně ve velké pohodě. Brzy otočili těsné vedení Lovosic a dobrou obranou a rychlými protiútoky ničili hru hostů.

Trenéři Baníku předpokládali, že se v útoku soupeře bude prosazovat kanonýr Motl, což také dokazoval. Přidal se k němu ještě Klimt, ale jinak dokázali domácí udržet hosty na uzdě.

Házenkáři Karviné (v bílém) přetlačili Lovosice 30:29.Zdroj: Ivo Dudek

Baníkovci se prezentovali kolektivnějším výkonem a střeleckou potenci si rozvrhli mezi více hráčů. Prosazovali se Marek Monczka, Libor Hanisch, Jan Plaček i Jan Užek s Lukášem Frančíkem.

„V podstatě všichni, kteří se na palubovce objevili, představovali pro branku soupeře nebezpečí. Škoda jen, že jsme se sami připravili o lepší výchozí pozici do druhého poločasu neproměňováním svých šancí. I tak jsem ale v šatně chlapce povzbudil, odváděli koncentrovaný a bojovný výkon," líbila se hra jednomu z karvinských trenérů Alexandru Radčenkovi.

Začátek druhé půle vyšel baníkovcům parádně. Soupeři utekli na rozdíl čtyř branek (18:14), ale hosty to nakoplo k většímu úsilí a dokázali stav otočit (22:24).

Jako obvykle rozhodovala poslední desetiminutovka. Ta patřila Karviné, která hrála s chutí, hráči se povzbuzovali a předváděli velkou obětavost a nasazení.

Monczka s Hanischem dokázali šňůrou čtyř branek opět překulit skóre ve prospěch Baníku, Lovosice snížily, ale přes veškerou snahu a vysunutou obranu na hraně rizika už na bodový výsledek nedosáhly.

HCB Karviná – FCC Lovosice 30:29 (13:12)

Sled: 0:2, 3:3, 6:4, 9:8, 10:11, 15:12, 18:14, 20:19, 22:24, 25:24, 25:26, 29:26, 30:28. Rozhodčí: Opava, Válek. Sedmimetrové hody: 2/2:4/4. Vyloučení: 2:3. Diváci: 920.

Karviná: Witkowski, Mokroš, Tabara – Monczka 6, Borys, Hanisch 6, Geist, Plaček 5, Radčenko 2, Dryzga, Wozniak, Jan Užek 3/2, Jiří Užek 2, T. Mlotek 1, Frančík 3, Solák 2.

Nejvíce branek Lovosic: Motl 12/4, Klimt 10.

Ivo Dudek