Od nové sezony došlo v boxu ke změně pravidel, když bývalý termín r.s.c. nahradil výrok TKO, kdy je boj ukončen ringovým rozhodčím pro jednoznačnou převahu jednoho ze soupeřů, zranění nebo tři počítání borce v jednom kole.

V Ostravě nastoupili do ringu čtyři karvinští žáci, stejný počet kadetů a jeden junior.

Nejprve přišli na řadu žáci z přípravky. Ve váze do 36 kilogramů prohrál teprve devítiletý Ladislav Plachetka ve svém druhém utkání na body s Horvátem, a to těsně 1:2. K vidění byl pěkný zápas.

Daniel Hruška (do 38 kg) naopak porazil 3:0 na body Suchého ze Sokola Vítkovice v rytmu samby. „U Dana slavila úspěch výborná práce nohou. V tom je silný," usmíval se jeden z trenérů karvinských boxerů Roman Nevrla.

Ve váze do 40 kg zaplatil nováčkovskou daň Filip Hegedüs, jenž prohrál právě výrokem TKO v 1. kole s vítkovickým Glosserem. „Filip se soupeře nezalekl, ale nemá zatím žádné zkušenosti, a tak byl dvakrát počítán," ozřejmil další z karvinských trenérů Petr Miterko.

Váha do 46 kg patřila Radimu Nowakovi, respektive nepatřila, neboť prohrál 0:3 na body s havířovským Kosmelem po ostudném výkonu.

Kadeti urvali dvě vítězství proti těžkým soupeřům. V hmotnostní kategorii do 54 kg rozpoutal Dominik Plachetka překrásnou bitvu s reprezentantem Gorolem z domácího Boxingu Ostrava. Karvinský borec sice prohrál 0:3 na body, ale bitva zvedala diváky ze sedadel.

Roman Volák (do 60 kg) rozdrtil vítkovického Frice již v prvním kole TKO poté, co brilantně využíval délky svých paží a soupeř se zmohl jen na vykukování z dvojitého krytu.

Váha do 75 kg se stala premiérovou pro Petra Kleberce, který „seřezal" Zedka z Krnova natolik důrazně, že rozhodčí boj raději ukončil výrokem TKO hned v prvním kole.

Šestnáctiletý talent Nikolas Stambolidis (do 85 kg) neměl ve své váze a věkové kategorii již tradičně soupeře, a tak boxoval s mužem, Ostravanem Revaiem. V ringu se strhla tvrdá bitva, ve které všichni viděli vyhrát Nikolase, avšak konečný výsledek nakonec zněl 1:2 v jeho neprospěch. Inu, i slepí sudí k boxu občas patří…

V juniorské kategorii se utkal technicky výborný Mário Plachetka (do 64 kg) s Hečkem z BC Ostrava a prohrál 1:2 na body, když opačný výsledek by nikoho nepřekvapil. Oba borci si v urputném boji nic nedarovali.

Kromě toho proběhlo ve Znojmě i úvodní kolo I. ligy seniorů, kde za Boxing Ostrava startovali dva karvinští odchovanci.

Ve váze do 60 kg porazil Patrik Velký 3:0 na body reprezentanta Vávru poté, co se sokem „vytřel" ve třech kolech ring…

Tobias Lesy (do 64 kg) prohrál 1:2 na body ve vyrovnaném a tvrdém duelu s reprezentantem Mozgou. „Kdyby probíhal zápas na domácí půdě, zvítězil by jistě Tobias, tak vyrovnané utkání to bylo," přiblížil třetí karvinský trenér Baníku a rozhodčí Antonín Gašpar.