„To zcela určitě, byť soupeř byl oslaben. Ale o to víc klobouk dolů před hranickými hráči. Odvedli tady velmi disciplinovaný výkon," ocenil hru soupeře trenér HCB Jaroslav Hudeček.

Domácí věděli, že nejsilnější zbraní Hranic je hra jeden na jednoho. „Taky to potvrdili. Připravovali jsme se na to, ale soupeř má kvalitu. Chtěli jsme hrát obranný systém 0-6, který máme nejzažitější, ale kvůli střelci Hastíkovi, ústřední postavě Hranic, jsme ho změnili na vysunutější 1-5, ale moc nám to nefungovalo. Ani další způsoby obran, které jsme na Hranice zkoušeli," připustil Hudeček.

Karvinští házenkáři (v šedém) doma po boji zdolali Hranice.

I díky tomu to bylo drama až do konce. Ostatně, nic jiného letos v karvinské hale na programu ani není. „Bylo to tvrdé a těžké utkání. Jsem rád, že jsme to zvládli. Nebýt kostrbatého úvodu, kdy jsme neproměnili celou řadu šancí a rozchytali tím Kučerku v bráně, mohli jsme to mít klidnější. Tam byl ten prapůvod nervozity, která nás ve druhé půli dostihla," hodnotil Hudeček.

HCB OKD Karviná – Cement Hranice 31:29 (17:16)

Sled: 2:0, 3:6, 6:8, 11:10, 15:13, 17:17, 19:20, 24:20, 28:24, 29:29, 31:29. Rozhodčí: Točík, Zych. Sedmimetrové hody: 4/4:3/1. Vyloučení: 6:5. ČK: Třeštík, Brož (oba H). Diváci: 610.

Karviná: Schams, Žingor – Veřmiřovský 8/4, Hanisch 4, Chudoba 10, Hricišon 1, Jan Užek, Gelnar, T. Mlotek 3, Frančík 4, Jiří Užek, Drobňák, Paululik 1. Trenéři: Hudeček a Michalisko.

Další zápas hraje Karviná v neděli v Lovosicích.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.