Karvinští se na palubovce nováčka představili poprvé v historii a první poločas nebyl v jejich podání zdaleka idylický. „Nevím, jestli to bylo tou dlouhou cestou na jih Čech, ale nemohli jsme se pořádně dostat do tempa. Naše hra byla upracovaná, kostrbatá. Těžko říct, nakolik nás ovlivnila místní atypická hala, ale chyběl tomu drajv,“ poznamenal trenér Karviné Marek Michalisko.

Domácí před vlastními diváky neskutečně bojovali a přinutili Karvinou hrát na maximum. „Soupeř mě překvapil. Ukázal, že jeho domácí výsledky, kdy porazil Zubří nebo remizoval s Duklou, nebyly náhodné. Hrál opravdu velmi dobře,“ uznal Michalisko.

Dětmarovice (v bílém) porazily Heřmanice 1:0.
Šlágr krajského přeboru rozhodl Uher

O přestávce si baníkovci svůj výkon vyříkali a po přestávce už hráli podle trenérových představ. „Zlepšili jsme se v obraně, přestali dělat chyby. Výborně chytal Mokroš, pak byl sice vyloučen a do brány se vrátil Marjanovič, ten ale zase chytil dvě sedmičky. Obrana nám fungovala,“ pochvaloval si Michalisko.

Karvinští si celý druhý poločas udržovali tří až čtyřbrankový náskok, Strakonice se snažily dotáhnout, ale nedařilo se jim to, a tak někdy střílely zbrkle, což hostům umožnilo navýšení náskoku.

Ilustrační foto.
Opilá slečna na noční jízdě

„Myslel jsem, že soupeře uběháme, protože máme lepší fyzičku, ale to se nám nepodařilo. Strakonice s námi vydržely běhat celou dobu, opravdu klobouk dolů před nimi. Přijeli jsme si sem pro povinné body, máme je, ale byl to dost náročný zápas. Jsme rádi, že jsme ho zvládli,“ uznal karvinský kouč.

Jeho tým tak v tabulce opět přeskočil pražskou Duklu a Lovosice, které v sobotu prohrály, takže k udržení druhé pozice za vedoucím Zubřím teď stačí Karviné „maličkost“ – porazit doma právě Duklu.

Hraje se už v pátek od 18 hodin a divákům se o přestávce představí mistři Československa v dresu Baníku z roku 1968!

Ilustrační foto.
V karvinském babyboxu našli odloženého chlapce

HBC Strakonice – Baník Karviná 29:35 (17:16)

Sled: 3:2, 6:3, 7:6, 9:9, 11:13, 15:15, 17:18, 20:19, 21:23, 22:25, 26:29, 27:32. Rozhodčí: Pavlát, Točík. Sedmičky: 4/2:2/1. Vyloučení: 5:5. ČK: 40. Nedoma, 50. Mokroš (oba K). Diváci: 405.

Nejvíce branek Strakonic: Mošovský 7/2, Nejdl 6, Pek 4.

Karviná: Marjanovič, Mokroš – Zbránek 13, Nedoma 2, Brůna 5, Monczka 5/1, Piatek, Plaček 3, Drzyzga, Jiří Užek 2, Jan Užek 2, T. Mlotek 1, Nantl 1, Solák 1, Fulneček.

Ilustrační foto.
Případ, který se nestal
Uzavřené letní koupaliště v Orlové. Archivní snímek je z roku 2012.
Koupaliště získá novou trafostanici, zůstane ale stále uzavřené