Prohráli jak s favorizovanými Valachy, tak po nervydrásajícím průběhu s Kroměříží. „Je to velké zklamání, naše situace se výrazně zhoršila. Bohužel v prostoru pod košem nás opakovaně soupeři přetlačují, to jsme ale věděli. Jenže pod tíhou situace je zbytečně křečovitá i naše hra v útoku. Kluci jsou nervózní, často střílí ukvapeně a z těžkých pozic,“ uznal hlavní trenér Sokola Roman Hamrus.

Sokol Karviná – KK Valašské Meziříčí 74:79 (36:43)

Jeden z vedoucích týmů soutěže potvrdil roli favorita. Duo Blažek - Janík kralovalo pod košem a celý zápas rozhodlo. „Na jejich obranu jsme se soustředili, kombinovali osobku a zónu, což se do jisté míry dařilo. Od jiných hráčů jsme víc odstupovali, bohužel i ti se sem tam trefili,“ hodnotil Hamrus porážku.

Registrační značka motocyklu s nálepkou o STK. Ilustrační snímek.
Každý úřad jinak. Kvůli prodloužení STK motorkáři na radnice chodit nemusí

Domácí bojovali se ctí, ještě dvě minuty před koncem byl stav 70:70, hosté ale trefovali šestky a udrželi venkovní neporazitelnost v aktuálním ročníku (ovšem pouze do neděle, kdy padli v Opavě).

Karviná: Kelar 26 (5 trojek), Oswald 21, Landor 9, Marek 8, Lepka 4, Krutina 2, Šeda 2, Číšecký 2, T. Hamrus, Týml.

Lukáš Bednář má důvěru trenéra a boduje.
Lukáš Bednář chválí klima v havířovské kabině: Máme výbornou partu

Sokol Karviná – Slavia Kroměříž 88:90 p (34:31, 70:70, 79:79)

Dvě prodloužení musela rozseknout vyrovnaný a dramatický duel s Kroměříží. Karvinští nezačali špatně, ale hosté se celou dobu drželi. Po třetí čtvrtině vedl Sokol 56:49 a měl slušně našlápnuto k výhře, jenže postupně se mu vyfaulovali Marek, Lepka i Krutina, a to mělo za následek oslabení na doskoku.

V normálním hracím čase domácí dvacet sekund před koncem prohrávali 67:70, ovšem Oswald byl faulován při střele za tři body a všechny trestné hody proměnil.

Svatební den v Rudolfu.
OBRAZEM: Vše co patří k svatbě

První prodloužení tedy začalo za stavu 70:70. Domácí v něm celou dobu mírně vedli, ale v posledním útoku to byli tentokrát hosté, kteří na doskoku Karvinské přetlačili a vyrovnali – 79:79.

Druhé prodloužení bylo jako na houpačce. Probíhaly taktické šachy s mnoha time outy, půl minuty před koncem byl stav 85:88, ale po skvělé akci Oswalda srovnal trojkou T. Hamrus a vypadalo to, že snad ani druhé prodloužení nerozhodne. „Bohužel pouhých sedm sekund před koncem jsme neubránili soupeřův útok zpod koše a naše hektická střela v poslední sekundě nám tam nespadla,“ litoval R. Hamrus.

Karviná: Oswald 25, Šeda 19, T. Hamrus 15, Marek 12, Lepka 9, Krutina 5, Landor 3, Číšecký, Týml. Trenér: R. Hamrus.

Ilustrační foto.
První tragická nehoda v Ostravě: Řidička srazila muže, který seděl na silnici
Sněhová vánice ve Frýdku-Místku, pondělí 14. ledna odpoledne.
V Nýdku kvůli tání sněhu vyhlásili kalamitní stav