Na úvod přivítali doma basketbalisty Jiskry Domažlice. Play-off druhé ligy se hraje na dvě vítězná utkání, Havířov už má jedno v kapse.

Povedl se jim vstup do zápasu a i přes nervózní začátek se postupně dostávali do tempa a svého soupeře přehrávali. Vycházeli přitom z výborné obrany a dařil se jim i přechod do rychlého protiútoku. Již v průběhu prvního poločasu si vypracovali slušný bodový náskok.

Druhý poločas už byl vyrovnanější, ale náskok se neustále pohyboval kolem dvaceti bodů. Výbornou hrou domácí nepřipustili žádnou dramatizaci zápasu, a tak se v poslední čtvrtině dostali na hřiště i hráči z lavičky a zápas se dohrával v klidném rytmu.

Za předvedený kolektivní výkon zaslouží pochvalu celé družstvo, střelecky vynikl Jan Lyčka, autor 22 bodů.

Výbornou domácí atmosféru vytvořili hráčům Startu především mladí basketbalisté z družstva U11, za což jim patří poděkování celého družstva mužů.

„Vstup do play-off jsme zvládli na jedničku, soupeře jsme přehráli zejména výbornou agresivní obranou a svou rychlou hrou, která činila Domažlicím problémy. Musíme si však uvědomit, že to je zatím jen první krok. Za tři týdny nás čeká náročná odveta v Domažlicích a my se musíme na tento zápas patřičně připravit," poznamenal trenér Havířova Kamil Fajta.

Start Havířov – Jiskra Domažlice 86:60 (46:25)

Havířov: Lyčka 22 (4 trojky), Koloničný 12, Leczo 11, Smažák 11, Dragoun 10, Šiko 6, Lendor 3, Mrkva 3, Příchodský 2, Gerych, Kratochvíl.