„Obě utkání byla náročná, v Brně se nikdy nehraje snadno. V Žabovřeskách Karviná ještě nikdy nevyhrála, bohužel tento stav trvá, i když jsme ho mohli zlomit. Alespoň v Podolí jsme podobnou bilanci zvrátili a konečně tam vyhráli," poznamenal kouč karvinského Sokola Josef Němec.

I po jedné prohře jsou jeho svěřenci ve hře o play-off, teď už ale nesmí zaváhat. „Musíme vyhrát především oba zápasy v příštím kole venku, to znamená ve Žďáru a Humpolci. Když je zvládneme, čeká nás doma na závěr přímý souboj o postup s Novým Jičínem a KK Valašské Meziříčí," přiblížil, jak se věci mají.

SK Žabovřesky – Sokol Karviná 67:64 (32:30)

Absence Michala Dostála, který si plnil trenérské povinnosti u mládeže v NH Ostrava (kvalifikace týmu U13 na MČR) a Mirka Pacuta (zlomené žebro), se ukázaly jako rozhodující. „Oba to jsou nesmírně zkušení borci," uznal Němec.

I když se soupeř motá ve spodní části tabulky, je to kvalitní celek a hraje výborný basket. Karvinští se o tom přesvědčili. Nicméně bojovali. „To jo, lavička zase žila, jeli jsme jako dobře namazaný stroj," zasmál se Němec. „Kluci dřeli, chtěli Dostála s Pacutem nahradit, těsně to nevyšlo" dodal.

Karviná: Oswald 22, Kraina, Hamrus 2, Mosler 4, Lepka 4, Wisla 4, Smolka 10, Horváth 10, Halík 8.

SK Renocar Podolí – Sokol Karviná 72:74 (29:45)

Z úvodní porážky se Karvinští museli rychle otřepat a pokusit se o výhru na palubovce druhého brněnského soupeře. To se po tuhém boji povedlo.

Podolí vyrukovalo na Sokol s vynikajícím Weidnerem (24 bodů), hosté už ale měli k dispozici ještě lepšího Dostála (26 bodů).

V obraně byli hosté opět velmi dobří, fungovala jim i osobka, v útoku se sice nadřeli, ale vše doháněli bojovností. Vynikající byl pod oběma koši Halík, jenž si připsal double double (10 bodů, 10 doskoků), první střídající hráč na perimetru Jan Horváth podal znovu solidní výkon (10 bodů).

Závěr vypadal podobně jako v Žabovřeskách, akorát s tím rozdílem, že faulovat museli tentokrát domácí a ne Karviná. Výhru si už nenechala vzít. „No, povedlo se, ale zestárnul jsem snad o rok! Dvě takové infarktové koncovky, to jsem ani nečekal," ulevilo se trenéru Němcovi.

Karviná: Oswald 8, Krutina, Dostál 26, Kraina 5, Hamrus 4, Wisla, Smolka 11, Horváth 10, Halík 10.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nemusí zveřejňovat celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, domova i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi.
Aplikaci e-paper (elektronické vydání novin) najdete ve spodní části těchto webových stránek. Po připojení si tak můžete Deník v plném znění přečíst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.