Sokol Karviná – Tesla Pardubice 106:99 (54:53)

Hosté byli namočeni do sestupových starostí a museli hrát o všechno. Přijeli se všemi svými skvělými trojkaři, ale karvinský tým nehodlal nic vypustit a na hřišti se strhla neuvěřitelná střelecká přestřelka, hlavně v trojkách (nakonec 18:10 pro domácí).

Diváci sledovali zápas vysoké úrovně, Karvinští si vypracovali náskok a ten drželi. V poslední sekundě třetí čtvrtiny trefili hosté trojku z poloviny hřiště a bojovalo se dál. Nakonec domácí cenné vítězství udrželi.

„Kluky je třeba pochválit, zahráli fakt skvěle. Náš míč běhal proti zónové obraně hostí tak rychle, že Pardubice nevěděly, kam dřív skočit. Výborné trojky a doskoky nás držely na distanc, jedinou dílčí slabinou byla obrana jeden na jednoho, ovšem je otázkou, zda vůbec bylo reálné některé střely hostí takto ubránit. Pod košem nám chyběl Roman Halík, kterého jsme v útoku nahradili, ale v obraně očividně ne. Nicméně je to vybojované vítězství, velká pochvala klukům," uznal jeden z trenérů týmu Roman Hamrus.

Karviná: Dostál 26, Oswald 20 (4 trojky), Šeda 19 (5 trojek), Landor 12, Číšecký 10, Hubáček 7, Hamrus 6, Billík 5, Mosler 1, Krutina, Segeďa.

Sokol Karviná – BVK Holice 116:72 (70:30)

Holice nebyly moc důstojným soupeřem, poněvadž na rozdíl od Pardubic už byly zachráněny, takže podle toho k utkání i přistoupily. Domácí podnikali na koš hostů jeden protiútok za druhým a skvělými kombinacemi soupeře rozložili.
Zahráli si všichni hráči, každý se zapsal do střelecké listiny. „Těší nás, že i širší kádr prokázal svou kvalitu a žádný hráč nezklamal. Je to pozitivní," pochvaloval si Roman Hamrus.

V těžké soutěži byla Karviná opět vidět, o síle i vyrovnanosti celého pelotonu svědčí třeba skutečnost, že ze soutěže padají i Žabovřesky, její tradiční účastník (kromě toho i Uherský Brod a béčko Svitav) a v jednu chvíli o udržení bojovalo až sedm družstev.

Karviná: Dostál 21, Hubáček 20, Číšecký 20, Krutina 12, Šeda 11, Mosler 7, Billík 7, Segeďa 6, Oswald 5, Landor 5, Hamrus 2. Trenéři: Petr Šupol a Roman Hamrus.