V první lize budou obhajovat postup do play off, z kádru jim ale zmizely hráčky SBŠ Ostrava, které budou nově pendlovat do vlastního B-týmu ve druhé lize.

„Nedá se nic dělat, budeme to muset nějak přežít. Holky se v minulé sezoně seznámily s úrovní prvoligové soutěže a věřím, že jsou natolik dobré, abychom situaci zvládly a opět zabojovaly o první osmičku,“ věří svému týmu Iveta Rašková, která jej nově povede jako hlavní trenérka místo Ladislava Pavláta.

Havířovský klub letos disponuje nejvyššími soutěžemi ve všech kategoriích mládeže, což už samo o sobě je vysokou známkou kvality, a nejtalentovanější juniorky tak dostanou příležitost i mezi ženami.

Následky srážky autobusu a nákladního automobilu na Dlouhé třídě v Havířově-Podlesí.
V Havířově se srazil autobus s nákladním autem

Bývalé mládežnické hráčky a reprezentantky se nyní stanou oporami družstva. „Anežka Kopecká, Anča Kubíčková i Natka Rašková však budou i nadále hostovat v Ostravě v nejvyšší extraligové soutěži – ŽBL,“ upřesnila trenérka Rašková.

V týmu pokračují i posily odjinud - Adéla Morávková a Gabriela Busková, základ družstva zůstal z minulé sezony. „Poohlížely jsme se i po okolí, bohužel moc vhodných typů na první ligu jsme nenašly. Problém je i v tom, že spousta hráček kolem osmnácti let v tomto věku s basketem končí a ty, které ne, zase přecházejí na vysoké školy do Olomouce, Brna, anebo rovnou do Prahy,“ přibližuje Rašková fakt, že „sportovní úmrtnost“ hráček bývá při přechodu z kategorie juniorek do kategorie žen nejvyšší.

Havířovanky čeká těžší sezona než byla ta premiérová.Zdroj: Michal Chadim

Havířovští diváci mají nicméně příležitost chodit povzbuzovat místní havířovské hráčky a vlastní odchovankyně klubu. Druhá nejvyšší soutěž v republice se ve městě nehraje každý den. Začít mohou už tuto sobotu a neděli, kdy uvidí v akci kvalitní týmy z hlavního města. Nejprve v sobotu od 16 hodin rezervu nejlepšího českého týmu u nás – USK Praha, v neděli od 10 hodin pak pražské Nusle. Obě utkání se hrají ve sportovní hale Žákovská.

Soupiska BK Havířov: Anna Kubíčková, Anežka Kopecká, Natálie Rašková, Michaela Drtilová, Daniela Milotová, Gabriela Busková, Adéla Morávková, Anna Paťorková, Kateřina Káňová, Kristýna Menšíková, Barbora Lacinová, Tereza Kuběnová.

Havířovští ragbisté přetlačili Mariánské Hory.
Derby pro Havířov. Slezský kylof je jeho
Havířov (v modrém) - Frýdlant n. O. 1:0.
Indiáni rozhodli krásnou střelou. Nebyli lepší