Ještě předtím si ale zahráli v Novém Jičíně a Krnově. Utkání se slovenskou Žilinou jim totiž odpadlo kvůli krajské hygienické stanici na Slovensku, která Žilině zakázala do Slezska odjet kvůli možné nákaze covidem.

BC Nový Jičín – Sokol  Karviná 78:63 (44:38)

V Novém Jičíně předvedli Karvinští obstojný výkon, domácí potvrdili roli favorita. Přece jen - hrají vyšší soutěž. Ovšem tři čtvrtiny ze čtyř jim Sokol vzdoroval. Trenéři dali šanci první skupince hráčů, a do utkání s Krnovem postavili druhou.

Karviná: Lepka 15, Oswald 11, Marek 8, Landor 7, Horváth 6, Dominik Tomek 6, Pacut 6, Odehnal 4.

BK Krnov – Sokol Karviná 49:115 (30:61)

Tady to bylo zcela jednoznačné. Bývalý karvinský rival sestoupil z druhé ligy a svůj tým omladil, takže Karvinským nebyl adekvátním soupeřem a schytal víc než stovku.

Karviná: Brůna 41, Daniel Tomek 18, T. Hamrus 16, Šiko 11, Zikl 9, Landor 6, Krutina 6, Wojnarowsky 6, Paluv 2.

Sokol Karviná – Snakes Ostrava 89:93 (48:52)

Proti Snakes Ostrava podali velmi dobrý výkon a bojovali vyrovnaně až do konce. Po třetí čtvrtině dokonce vedli 73:63. Pak dal ale český reprezentant Jan Stehlík čtyři trojky a otočil zápas.

„Soupeř se prosazoval hlavně enormně rychlou hrou, které jsme však vzdorovali a naopak sami jsme několikrát rozebrali jeho celoplošný presink,“ sumarizoval zápas trenér Karviné Roman Hamrus.

V závěru byli hosté šťastnější, vždyť ještě třicet sekund před koncem to bylo 89:89, pak se Ostravané prosadili šestkami. Zápas měl vynikající úroveň.

„Věříme, že naše forma graduje, v sobotu nás ještě čeká Emil Cup, pokud dopadne vše podle předpokladů, mohli bychom si proti Snakes zahrát finále,“ usmál se Roman Hamrus.

Karviná: Horváth 19 (5 trojek), Marek 15, Krutina 12, Zikl 12, Oswald 11, Pacut 11, Landor 5, Odehnal 2, Wojnarowsky 2, Daniel Tomek, Paluv. Trenéři: R. Hamrus a P. Sodomka. 

Datyně jdou zatím od porážky k porážce. Dočkají se ve středu?
Datyně znovu s pětkou a za pět. Spadly na dno
Karvinské béčko vyučovalo opavského soupeře.
Béčko Karviné připravilo béčku Opavy sedmigólovou nálož