Čtveřice ve složení Miroslav Andrejovský (53 let), Ivo Gazdoš (49), Milan Ráček (56) a Jan Musil (65) porazila v dubnovém finále v Ostravě domácí tým. Na bronzové příčce skončil Sokol Žižkov Praha a bramborovou medaili si odnáší Ústí nad Labem.

O titul mistra bojovali kulečníkáři hned ve třech disciplínách – volné hře, kádru a jednobandu. Ve volné hře měla navrch Ostrava a první kolo zakončila vítězstvím 4:2. V kádru se už ale hra otočila a skórovali převážně Bohumínští. Vyhráli 5:1. Klání v jednobandu rozhodovalo o celkovém vítězi. Bohumínští hráči se skvěle zkoncentrovali a po výhře 4:2 mohli slavit. Celkové skóre zní 11:7 pro Bohumín.

„Jako obvykle bylo finále velice vyrovnané a důležitý byl každý šťouch. O výsledku každé disciplíny se vždy rozhodovalo až na konci jednotlivých kol, proto jsme rádi, že jsme nervové vypětí zvládli a po dlouhých sedmi letech, kdy jsme byli věčně druzí, se nám konečně podařilo vybojovat vytoužené zlato. Tohle je už náš čtvrtý titul mistrů republiky v družstvech," prozradil Miroslav Andrejovský, vůdčí postava bohumínského týmu.

Kulečníkáři teď mají skoro dva měsíce na to, aby se připravili na červnový Dunajský pohár, vysoce prestižní soutěž, ve které proti sobě stanou mistři Česka, Rakouska a Bavorska. Letošní ročník se uskuteční v bavorském Kemptenu.