Dříve trénovali v tělocvičně ZŠ Palackého. Nově našli zázemí v prostorách pod tribunou stadionu, kde byla dříve kuželkárna a naposledy herna stolního tenisu.

„Protože tělocvičnu Palackého využívali i jiní sportovci, museli jsme naše nářadí a vybavení vždy uklízet. Tady je to jen naše a navíc prostornější. Pro naše potřeby nám to vyhovuje,“ řekl hlavní trenér Jaroslav Kubíček.

Havířovští boxeři sázejí především na výchovu mládeže. Plná tělocvična svědčí o zájmu dětí o tento sport.

„Máme tady děti od přípravku od 10 let až po dospělé. Chodí tady i kamarádi našich členů, kteří to zkoušejí formou zábavy a je možné, že je box nadchne a zůstanou u něj. Jsou mezi nimi i děvčata. Věnujeme se kondičnímu i závodnímu boxu. Účastníme se různých soutěží, včetně mezinárodních, ze kterých si přivážíme cenné kovy,“ dodal Kubíček.

Nové prostory chválil i nadějný mladý boxer David Polák: „Je to tady samozřejmě mnohem lepší, než ty předchozí. Dobře se tady trénuje. Já už boxuju rok a půl a chtěl bych to dotáhnout až na olympiádu.“

Tisková konference s představiteli kraje i města Havířov a pak natáčení interiérových scén. Takový byl středeční program tvůrců seriálu Lajna, který vzniká v Havířově a okolí.
V Lajně si roli střihne i legendární Dominátor a možná také Jaromír Jágr