Přitom DTJ patří spolu s Marketingem Havlíčkův Brod a pražským El Niněm k adeptům na medaile. V tabulce mu patří třetí pozice. „S nějakými body jsme moc nepočítali, spíše jsme jen tajně doufali," zasmál se trenér havířovského týmu Kamil Koutný.

Ukázal se jako dobrý prognostik. „Trefili jsme ideálně sestavu. Občas se podaří nahlásit přesné pořadí hráčů pro utkání tak, jak bychom chtěli, a oni pak hrají proti soupeřům, proti kterým mohou uspět. V Hradci, který moc nešpekuloval, jsme to přesně takto trefili," přiblížil Koutný.

Díky remíze si Havířov připsal do tabulky nečekané dva body.

Druhé utkání v Hradci, které sehrál už o den dříve proti tamnímu Sokolu, už nedopadlo tak dobře a Baník prohrál 1:4. „Sokol před sezonou výrazně posílil. Crhu doplnili Hanák a bývalý dlouholetý reprezentant Šimončík, mají opravdu silnou sestavu. Paradoxem je, že jsou to všechno kluci z Havířova nebo Ostravy. Kdybychom se domluvili, že ten zápas odehrajeme doma, tak jsme ušetřili za cestovné," usmál se Koutný.

Ostatně, prakticky v každém extraligovém klubu lze vystopovat někoho z Havířova a okolí. Kdyby Havířov dal dohromady ideální sestavu ze svých někdejších hráčů, tak hraje o titul.

VÝSLEDKY

Sokol Hradec Králové Imedia – Baník Charvát Havířov 4:1
Body: Šimončík 2, Crha, Hanák – Beneš

DTJ Hradec Králové – Baník Charvát Havířov 3:3
Body: Pištej 2, Šereda – Beneš, Čihák, Rezetka