„Ano, je to zisk z cizího hřiště, ale potěšily by mě jen tři body. Tady jsme měli jednoznačně vyhrát," byl Zábranský zklamaný.

A nejen z konečného výsledku, ale i z vedení zápasu. „Zákroky na Olivu, Čopáka a Kluse byly na prokurátora. Čopák musel střídat a Klus dohrál se sebezapřením. Nechápu, proč se rozhodčí bojí trestat červenou kartou zcela likvidační fauly, když jde o zdraví hráče," divil se Zábranský.

Jeho tým odehrál v Bystřici solidní první poločas. Hned od úvodu si vypracoval převahu, dařilo se mu Bystřici přehrávat kombinační hrou. Čermák dal gól, ovšem další dvě vyložené šance neproměnil.

Zápas vedený v rychlém tempu nabídl oběma stranám několik možností ke skórování, Havířované si ale v koncovce počínali špatně a nakonec v 60. minutě inkasovali na konečných 1:1, přestože znovu měli gólové šance. „To ano, ale náš výkon byl ve druhé části laxní. Přestali jsme běhat a ani několikeré střídání změnu nepřineslo. Zápas se nám vůbec nevydařil," poznamenal Zábranský.

Jeho svěřenci se teď doma chystají na Čeladnou s bývalými baníkovci Neuwirthem a Bystroněm, což bude jistě atraktivní zápas. Už proto, že Čeladná, podobně jako ČSAD, neholduje obvyklé „betonáži", ale chce hrát útočný fotbal pro diváky.

TJ Bystřice – ČSAD Havířov 1:1 (0:1)

Branky: 60. Rusz – 27. Čermák. Rozhodčí: Szkuta. ŽK: 7:2. Diváci: 100.

ČSAD: Ryšánek – Kaleta, Kulhánek, Oliva, Přeček – Vala, Čopák (60. Firuněk), Čermák, Hánl (70. Vasil) – Klus, Laurenčík (60. Rozsíval). Trenér: Radomír Zábranský.

Další zápas hraje Havířov v neděli s Čeladnou.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.