Díky dvěma bodům se baníkovci osamostatnili v čele tabulky. „S útočnou činností můžeme dnes být opravdu spokojeni, kdežto v obraně nám to moc nefungovalo. Částečně proto, že jsme nemohli použít Soláka s Piatkem, kteří jsou ve středu obrany nositeli naší defenzivní činnosti,“ přemýšlel trenér Karviné Marek Michalisko. Na druhé straně – aspoň dostali příležitost další hráči kádru.

Na vysvětlení: oba důležití borci sestavy byli potrestáni za incident v nedávném derby v Kopřivnici (podobně jako dva domácí hráči) a dostali dvouzápasový distanc. I proto měli Karvinští z tohoto derby mírné obavy. „Takové zápasy jsou nevyzpytatelné, navíc Frýdek se po špatném začátku zvedl, porazil Duklu i Zubří a dokáže se na nás nahecovat. Má velmi kvalitní tým,“ uznal Michalisko.

Jubilejní 50. ročník Karvinského kahance.
Krasobruslařský Kahanec slavil 50 let

Což se celý poločas potvrzovalo. Obrany na obou stranách ne, že by neměly den, ale hráči investovali více energie přece jen do ofenzivy a diváci si užívali střelecké dostihy. Už první půle nabídla 35 gólů. Svůj první v rámci extraligy si dal i dorostenec David Růža.

Baníkovcům znovu vycházela hra sedm na šest v útoku při risku bez brankáře. „Zakončili jsme každý útok, něco jsme sice neproměnili, ale dost tam toho napadalo. Se dvěma body jsme spokojeni,“ uzavřel Michalisko, kterého čeká s Baníkem v neděli prestižní bitva se Zubřím.

Pepino Frýdek-Místek – Baník Karviná 36:41 (17:18)

Sled: 2:2, 6:4, 7:9, 12:10, 13:13, 15:17, 17:20, 20:22, 23:24, 24:28, 28:30, 32:34, 34:38. Rozhodčí: Horáček, Novotný. Sedmičky: 1/0:1/1. Vyloučení: 5:3. Diváci: 415.

Nejvíce branek Frýdku-Místku: Petrovský 9, Stržínek 8, Bosák 6.

Karviná: Mokroš, Marjanovič – Monczka 9/1, Zbránek 8, Brůna 6, Užek 6, Nedoma 5, Růža 1, Chudoba 4, Nantl, Stojanovič 2, Drzyzga, Zamarski, Mucha, Plaček, Noworyta. Trenér: Michalisko.

Karvinského Erica Ramireze stínují jablonečtí David Hovorka (vlevo) a Tomáš Holeš.
Jablonec na kolenou! Karviná postupuje
Indiáni slízli doma debakl od Kozlovic.
Indiáni doma dostali výprask od Kozlovic