Postaral se o něj David Horvath v kategorii do 50 kilogramů. Bronz pak přidal Ondřej Horváth ve váze do 57 kilo.

Výprava Havířova sestávala právě z těchto dvou borců, přičemž Ondřej musel do vyřazovacích bojů. Jeho váha byla totiž nejpočetněji zastoupena.

Ilustrační foto
Kácejí stromy kvůli bezpečnosti

Tam se statečně porval s pražským rohovníkem Maxem Hájkem a porazil jej jednoznačně 5:0 na body. Postoupil tak mezi čtyři nejlepší.

David Horvath měl volný los a do semifinále tak postoupil automaticky. Tam ale prokázal své kvality, kdy Davida Matiho „vyřídil“ také 5:0 na body. „To překvapilo mě i Davida. Mati je nebezpečný protivník, David ale bojoval urputně a nedal soupeři šanci,“ poznamenal spokojeně havířovský trenér Jaroslav Kubíček.

Ondřej Horváth bojoval v semifinále proti zkušenému Tomáši Vlkovi z Kroměříže, kterého už na oblastním kole v Prostějově dokázal porazit. V Budějovicích se ale karta obrátila a po tvrdé bitvě Horvath prohrál, když byl třikrát počítán.

Havířovanky uspěly v nováčkovské sezoně. Dostaly se do play off.
Nusle byly nad síly Havířovanek

„Ondra byl úderové hodně zasazen a otřesen. Byl to nehezký pohled, jak bojuje sám se sebou a čeká, kdy rozhodčí zápas konečně ukončí. Ondra se rozplakal, přece jen je to ještě kluk a emoce převládly. Chtěl za každou cenu ukázat, že se mu tvrdá příprava vyplatila. Poprvé ve své kategorii byl poražen, škoda,“ hodnotil Kubíček Ondřejovo vystoupení.

Druhý den nastoupil do finále jeho jmenovec David Horvath a chtěl dokázat, že má na to vyhrát titul. „Byl velice šikovný a jasně ukazoval, že má navrch,“ uznal Kubíček.

Ernest Gibiec (s brýlemi) získal v posledním kole soutěže důležitý bod. Těšín vyhrál a slaví postup.
Těšín postoupil do extraligy

Milan Duda z Ústí nad Labem byl tvrdý, ale na Davidův pohyb a techniku nestačil. Výsledek byl jasný a David Horvath se stal mistrem republiky.

„Byl to pro nás obrovský zážitek. Jsem na Davida pyšný. Je úžasné, že už i v Havířově máme mistra republiky,“ radoval se Jaroslav Kubíček.

David Horvath si tím zároveň vybojoval pozvánku do reprezentace pro mezinárodní turnaj v Maďarsku v polovině dubna.

Poslední casting soutěže Miss Reneta 2018 se konal v neděli 25. 3. 2018 v havířovském Hotelu Rudolf.
VIDEO: Miss Reneta už zná letošní finalistky