Co je náplní vaši práce?
Z jedné strany představuji dětem míčové sporty zajímavou formou a tím se jim snažím vdechnout trochu zájmu o sport. Pokud se mi to povede a ony chtějí, doporučím jim nějaký havířovský oddíl, do kterého se mohou přihlásit. Dneska je moc všelijakých kroužků, ale čím dál tím méně dětí a míčové kluby v Havířově trápí nedostatek malých sportovců. Takže další náplní mé práce je přilákat do těchto klubů co nejvíce dětí.

Z jakého důvodu se to dělá?
V dnešní době děti málo sportují. Já jim blíže představuji míčové sporty, které mohou provozovat a více se jim věnovat, než aby běhaly kolem paneláků a seděly jen u televize nebo počítače. Každý má šanci sportovat. Je to ale i o vyhledávání talentů. Když tady vidím nějakého kluka nebo holku, kteří jsou fakt dobří, tak se je snažím přesvědčit, že by se měly do nějakého oddílu zapsat.

Jaké sporty dětem ukazujete?
Míčové sporty, které mají zastoupení v Havířově. Máme tady extraligový volejbal, který má v Havířově dlouholetou tradici, a taky spoustu basketbalových klubů Proto se snažím dětem ukazovat především tyto sporty a kdo má o ně zájem, tak je hned přeposílám k trenérům do těchto klubů. Ale ukazuji tady i házenou, která je nejbližší v Karviné.

Jsou děti lenivé na sport?
Neřekl bych, že jsou děti lenivé, ale spíše pohodlné. Přijdou mi do tělocviku a diví se, že se zapotí. Samozřejmě ne všechny, jsou také výjimky, které jsou ke sportu vedení rodinou od mala. Každopádně si myslím, že když se dětem sport ukáže z přitažlivé stránky, tak na něj začnou chodit. Ty dnešní nemají ke sportu ten správný vztah, za mého mládí tomu bývalo jinak. Proto se snažíme je ke sportu přivést a udržet u něj.

Více v tištěném vydání Deníku