V areálu Brněnské přehrady se na kurtech sokolského koupaliště sešla první víkend v červnu republiková mládežnická elita na Mistrovství České republiky kategorie U18 v beachvolejbale.

V kategorii kadetek se hrací pavouk naplnil kompletně, takže se první hrací den odehrálo předepsané penzum 24 zápasů. Každá kategorie se hrála na dvou kurtech. V neděli se kategorie na dvou kurtech střídaly.

Mezi 16 nejlepších se na MČR bodově kvalifikovaly také dvanáctiletá Karin Žolnerčíková se svou o rok starší kamarádkou Marií Makovcovou z BV Karviná. Karin byla suverénně nejmladší hráčkou mistrovství, obě děvčata vůbec jsou na podobných podnicích výrazně mladší než jejich soupeřky.

„Holky zatím sbírají zkušenosti na republice starších žaček, juniorek i žen, které se jim v dalších letech jistě zúročí. Ač mladé, technicky jsou už docela vyspělé. V Brně dokázaly potrápit mnohem starší soupeřky a nakonec obsadily solidní dělené deváté místo, což je vzhledem k jejich věku úspěch," poznamenal trenér Ivo Žolnerčík.

Vítězná dvojice Natália Honzovičová – Tereza Pluhařová bude reprezentovat Česko na mistrovství světa kategorie U17.

Konečné pořadí kadetek: 1. Honzovičová – Pluhařová, 2. Gergelyová – Šotkovská, 3. Kotasová – Štochlová, 4. Vraná – Písková, 5.-6. Kroupová – Pokorná, Adamčíková – Stavinohová, 7.-8. Pavlovská – Lešková, Benešová – Perušičová, 9.-12. Trunečková – Trunečková, Denárová – Resová, Žolnerčíková – Makovcová, Jandová – Paulová, 13.-16. Kožnárková – Svobodová, Lauermannová – Havlínová, Černíková – Čapková, Janoušková – Mikešová.