V rozhodujícím utkání ligy starších dorostenců podlehli doma pražské Dukle. Jejich dohrávka v Lovosicích už na konečném pořadí nezmění nic.

I. liga staršího dorostu: Baník Karviná – Dukla Praha 30:35 (11:20)

Domácím citelně chyběl David Růža, který v utkání v Ostravě viděl přímou červenou kartu a to se ukázalo jako značné oslabení. Pražané v tomto utkání začali velmi dobře a již ve 14. minutě vedli 8:2. Bylo vidět, že to domácí nebudou mít snadné.

Jan Užek a jeho spoluhráči usilují o třináctý titul pro karvinský handbal.
Házenkáři už mají jen jeden cíl

Dukla si vedení udržovala a v závěru poločasu jej ještě navýšila, čímž baníkovce de facto odstřihla od možnosti zápas ještě zdramatizovat. Ti se po změně stran sice zlepšili, ale na vyrovnání to nestačilo ani omylem. Nejlepším střelcem domácích byl Michal Vaněk, který zaznamenal devět branek.

Karviná: Pavlín, Buzek, Zajíček – Mucha 8, Kraina 1, Vaněk 9/3, Široký, David 2, Noworyta 4, Halama 6, Hála, Pyszko, Bílek. Trenér: Radek Godál.

Karvinští začali budovat tým už v minulé sezoně.
Recept na úspěch? Mix mládí a zkušeností

I. liga mladšího dorostu: Baník Karviná – Dukla Praha 26:33 (11:16)

Ani mladší dorostenci nezachytili nástup Dukly do zápasu a prohrávali 4:8. Dukla si vedení udržovala a navyšovala. I ve druhém poločase se lépe činili hráči Dukly, kteří také zaslouženě vyhráli.

Baníkovci se radují. V prvním finále porazili favorita z Plzně 30:24.
Házenkáři udělali první krok. Potřebují ještě dva

„Projevila se naše střelecká nemohoucnost,“ přiznal trenér Karviné Jaroslav Hudeček. „Nedokázali jsme využít výborného výkonu brankáře Pružinského, který měl 40% úspěšnost zásahů. Ve druhém poločase jsme zkoušeli hru bez brankáře sedm na šest, ale hráči Dukly si vedení zkušeně pohlídali. Za výkon bych kluky pochválil, porvali se o dobrý výsledek a bojovali. Prostě to nestačilo,“ komentoval předposlední zápas sezony trenér Hudeček.

Karviná: Pružinský, Smiga – Široký, Pinkas 4, Hála 2/1, Rumian 7, Bláha 1, Ciboran, Podhrázský 1, Břežný 2, Miroš, Krawczuk 3, Halama 6, Bílek. Trenér: Jaroslav Hudeček.

Miroslav Nedoma překonává plzeňského gólmana Karla Šmída.
Baníkovci zvládli i druhé finále. Vedou 2:0

Oldřich Horák