Na začátku ligové sezóny to přitom se šneky vypadalo bledě. Nevědělo se, jak početná bude baseballová základna klubu a nakonec se muselo přistoupit k radikálnímu kroku, a to zrušení mládežnických kategorií z důvodu nízkého počtu členů.

Přesto se ti nejstarší a nejvěrnější, tedy mužský tým, opět dali dohromady, aby mohli kvalitně reprezentovat město v této sportovní disciplíně. Pod novým trenérským vedením Michala Kozáka a manažera týmu Lukáše Křižoščáka se orlovští baseballisté vydali znovu do dvou ligových oblastí. Domovskou severomoravskou už znají dokonale, tu jihomoravskou, ve které hostují, hráli už v minulých dvou letech.

Na úvodní část sezony bylo naplánováno celkem patnáct utkání, což byl při pracovním vytížení všech členů týmu velmi náročný „oříšek". Hned zpočátku se ale orlovští borci vezli na vítězné vlně, která obnášela sedmizápasovou šňůru výher.

Za vynikající útočnou hru, kterou se prezentovali ve všech utkáních, mohou šneci děkovat nově samostatně postavenému pálkařskému tunelu, za který vděčí především Nadaci OKD a jejímu příspěvku na výstavbu této tréninkové pomůcky. „Naše hra na pálce se díky tomu zdokonaluje, nehledě na to, že je to skvělá záležitost hlavně pro mládež, kde si chlapci mohou nacvičovat základní baseballovou disciplínu, tedy odpal," nastiňuje místopředseda klubu Michal Kozák.

Obranná hra týmu Snails se v dosavadních utkáních honosila pohlednými baseballovými akcemi, které byly pastvou pro divácké oko. Z celkových patnácti utkání dokázali Orlované zvítězit hned ve dvanácti z nich, což je historický klubový rekord.

Díky tomu teď tým okupuje první příčky v obou náročných krajských soutěžích, což potvrzuje vynikající formu všech členů kádru. „Aktuálně máme zaslouženou letní přestávku. Přišla nám vhod k doléčení šrámů či zranění utržených v odehraných utkáních," ozřejmil Kozák.

Vyřazovací část sezony začne šnekům na domácím hřišti 2. září zápasem s STB Ostrava (17 hod.).

Kádr Snails Orlová: Milan Bill, Tomáš Czaicki, Michal Gallo, Daniel Jakubec, Jan Kajan, Vojtěch Klimek, Jakub Kozák, Michal Kozák, Lukáš Křižoščak, Břetislav Křístek, Michal Křístek, Petr Slanina a Tomáš Žurovec.