Florbalisté Torpeda Pegresu Havířov vykřesali doma naději na postup do nejvyšší soutěže a prodloužili sérii s Brnem.

Úvodní domácí zápas sice těsně prohráli, ale v neděli Buldokům porážku oplatili a série tak bude za stavu 2:1 pro Brňany pokračovat o víkendu opět v jihomoravské metropoli.

Dolní Datyně směřují k postupu.
Dolní Datyně sahají po nebývalém úspěchu

„Znovu se hrály těžké a vyrovnané zápasy, ale jsme rádi, že jsme zvládli aspoň jeden a ještě se do Brna vrátíme,“ glosoval aktuální situaci havířovský trenér Filip Kubíček.

Ono nebylo daleko k úspěchu ani v prvním utkání, které Torpedo prohrálo 3:4. „To byl zápas obou gólmanů, branek moc nepadlo a my sahali po obratu, nebo alespoň po srovnání v power play, kterou jsme měli umocněnou vyloučením brněnského hráče,“ vybavoval si Kubíček.

Ani v přesilovce 6 na 4 ale Havířov míček do sítě neprotlačil. „V tomto zápase nás zradila koncovka. Neproměňovali jsme tutovky,“ zalitoval Kubíček.

Havířovští fotbalisté se prezentovali kombinační hrou a zaslouženě zvítězili.
Úspěšná rehabilitace Indiánů

Druhý zápas už jeho týmu vyšel. Rozhodující se ukázalo být vedení 4:1. „Pak jsme tam měli hluché období, kdy jsme rychle dostali dva góly, ale naštěstí jsme to udrželi. Nedali jsme ani pojistku do prázdné brány,“ komentoval Kubíček.

Brankář Kotula své spoluhráče v době brněnského tlaku podržel. „Vlastně nás drží celou sezonu,“ uznal kouč Torpeda.

Fotbalistky znovu vyhrály a mohly začít slavit.
Havířovské fotbalistky vyhrály soutěž

Brno v Havířově opět potvrdilo pozici favorita. „Je neskutečně silné na balonku, individuálně jsou na tom hráči Brna lépe než my, ale dá se s nimi hrát. Klukům by ta výhra mohla nalít do žil zdravé sebevědomí. V Brně ale musíme hrát zodpovědně v obraně, to bude klíčové,“ míní Kubíček.

Havířované po první výhře tak trochu přelili tlak na stranu Brna, které by v domácím prostředí mohlo znervóznět, protože tak, jako uspělo v Havířově, může zase Havířov překvapit v Brně. „Ten tlak je na nich, my můžeme jen získat. Každopádně tohle jsou zápasy, kterými mužstvo získává tolik potřebné zkušenosti. To si musí každý hráč zažít sám na vlastní kůži,“ zakončil Filip Kubíček.

Házenkáři Karviné (v zeleném) si poradili s Lovosicemi i podruhé a vedou 2:0 na zápasy.
Házenkáři vyhráli i podruhé. Zářil Marjanovič

VÝSLEDKY

Torpedo Pegres Havířov – Bulldogs Brno 3:4 (1:1, 2:3, 0:0)

Branky a nahrávky: 19. Černý (Šochman), 25. Krečmer (Klimeš), 40. Plášek – 8. Ondráček (Bauer), 33. Žižka (Grlický), 36. Sládeček (Bauer), 37. Bauer (Ondráček). Rozhodčí: Kačer – Vašíček. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 205. Stav série: 0:2.

Torpedo Pegres Havířov – Bulldogs Brno 5:4 (1:1, 2:3, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Kučera, 24. Černý (Varta), 27. Mžyk (Vlach), 36. Plášek (Kozlík), 44. Kloza (Kučera) – 31. Bauer (Sládeček), 45. Juhaňák (Bauer), 47. Mráz, 50. Coufal (Žižka). Rozhodčí: Both – Černín. Vyloučení: 1:2. Využití: 2:1. Diváci: 160. Stav série: 1:2.

Havířov: Kotula – Vlach, Kučera, Krečmer, Šochman, Beneš, Kuttler – Peřka, Kloza, Mžyk – Kožušník, Klimeš, Černý – Bezděčík, Plášek, Kozlík – Kraus, Holeš, Varta. Trenér: Kubíček.

Hokejbalisté si v play off počínají suverénně. Zastaví je Dobřany?
Hokejbalisté ustáli Dobřany, jsou krůček od finále