Havířovští vstoupili do obou zápasů lépe, v obou utkáních ale došlo na pořádné drama. V Chomutově vyhrál Exelsior díky gólu z poslední minuty 7:6, v Litvínově zvítězil opět těsně - 8:7. „V obou zápasech se střídaly herní pasáže. Někdy jsme jasně dominovali, jindy polevili. Jsem rád, že máme šest bodů, zvenku jsme totiž vždy vozili body dost složitě,“ uvedl vedoucí havířovského týmu Pavel Kotula.

Florbal Chomutov – Exelsior Havířov 6:7 (0:4, 4:2, 2:1)

Vstup do sezony měl Havířov výborný a díky třem brankám ze závěru první třetiny vedl po úvodním dějství v Chomutově už 4:0. „Začali jsme perfektně, výborně nám fungovala obrana, tlačili jsme se do střel a v zakončení jsme hráli jednoduše,“ chválil své svěřence Kotula. „Ale pak jsme polevili,“ dodal.

Druhá třetina totiž patřila Chomutovu, který dal čtyři branky a v 52. minutě bylo srovnáno. Torpedo si ale i nadále šlo pro všechny body. „Kluci hráli bojovně a poctivě se vraceli,“ pochválil mužstvo Kotula.

Následky srážky autobusu a nákladního automobilu na Dlouhé třídě v Havířově-Podlesí.
V Havířově se srazil autobus s nákladním autem

Definitivní rozuzlení přišlo v poslední minutě třetí třetiny. Havířov zahrával standardní situaci a v čase 59:12 udeřil Vlach. „Měli jsme i štěstí,“ uznal vedoucí hostujícího týmu.

Branky: 22. Fiala, 23. Semerád, 33. Kellermann, 40. Štěrba, 42. Pastor, 52. Novotný – 11. Filip, 18. Kraus, 19. Černý, 20. Holeš, 31. Klimeš, 32. Feber, 60. Vlach. Rozhodčí: Baloun – Šuvada. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 182.

Havířov: Stefan – Ošťádal, Vlach, Šochman, Kučera, Beneš, Peřka, Folwarczný – Filip, Bezděčík, Kraus – Holeš, Klimeš, Černý – Kozlík, Duda, Kloza – Feber, Tychtl.

Florbalisté Exelsioru rozjeli sezonu výborně.Zdroj: Michal Polák

Bivoj Litvínov – Exelsior Havířov 7:8 (1:1, 3:3, 3:4)

O den později florbalisté Havířova zavítali do Litvínova, kde začali parádně a už po pár vteřinách šli díky Klimešovi do vedení. Domácí ale ve druhé třetině otočili skóre a dostali se do dvougólové trháku. „Měli jsme skvělý vstup do zápasu, přehrávali jsme je, ale pak jsme zbytečně polevili a museli jsme sami dotahovat,“ uvedl Kotula.

Fotbalisté Horní Suché (v bílomodrém) porazili doma Vendryni a na špici I.B třídy stíhají vedoucí Dolní Lutyni.
OBRAZEM: Horní Suchá se dotáhla na Dolní Lutyni

V poslední minutě prostředního dějství dovršil svůj hattrick Klimeš a bylo znovu srovnáno. „Zápas se hrál spíše v poklidném tempu. Ale v momentě, kdy jsme se začali hýbat a rozdávat míčky, tak se utkání dostalo do vyšších obrátek, což nám vyhovovalo a šli jsme do vedení,“ okomentoval Kotula průběh utkání.

Pět minut před koncem vedl Havířov už 8:5. „Ve třetí třetině jsme to stáhli na dvě lajny a začali jsme je přehrávat,“ potěšilo Kotulu. Domácí sice v závěru ještě utkání zdramatizovali, Exelsior ale tříbodový zisk uhájil a odjel domů s veselou.

Branky: 25. a 34. Pecháček, 18. Hulič, 23 vlastní Jasiok, 48. Hocelík, 57. Krejčí, 60. Skuhrovec – 1., 24. a 40. Klimeš, 35. a 55. Kloza, 44. a 50. Tychtl, 53. Černý. Rozhodčí: Müller – Nososad. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:1. Diváci: 41.

Havířov: Jasiok – Ošťádal, Vlach, Šochman, Kučera, Beneš, Peřka, Folwarczný – Filip, Bezděčík, Kraus – Holeš, Klimeš, Černý – Kozlík, Duda, Kloza – Feber, Tychtl.

Basketbalistky jdou do boje.
Basketbalistky zahajují první ligu
Havířovští ragbisté přetlačili Mariánské Hory.
Derby pro Havířov. Slezský kylof je jeho