Florbalisté Torpeda Pegresu Havířov bojují o postup do superligy s pražskými Vinohrady, které se po třech letech chtějí vrátit do nejvyšší soutěže.

Trenér Torpeda Filip Kubíček predikoval náročné zápasy a víkend v Havířově mu dal za pravdu. Pražané disponují silným a vyrovnaným kádrem, v prvním utkání byli lepší a zaslouženě vyhráli.

Čekárna Úřadu práce v Havířově.
Úřady práce už klienty nevyhání před budovu

„Musím uznat, že Vinohrady nás překvapily, skvěle blokovaly naše střely a trestaly nás z brejků. Výrazně nás podržel brankář Kotula, ale to není nic nového, celou sezonu a zvlášť teď v play off chytá fantasticky,“ chválil Kubíček havířovského gólmana.

Domácí nebyli v sobotu důrazní v soubojích, nezachytávali protiútoky Pražanů. „Možná na některé kluky, hlavně ty mladé, dolehla tíha okamžiku. Byli asi trochu vystresovaní z nové situace, kterou ve svých kariérách ještě nezažili,“ odhadoval trenér havířovského týmu.

Florbalisté Havířova proti Vinohradům.Zdroj: Michal Polák

Druhý den už naštěstí své mužstvo dobře poznával. „Tady už se mi náš výkon líbil. Bylo tam obrovské odhodlání uspět, bojovnost, týmový výkon. Prvky, které k úspěchu potřebujete a které jsem v sobotu trochu postrádal,“ porovnával Kubíček.

Oba gólmani chytali famózně, a tak se zrodil na florbal „hubený“ výsledek 3:2. Což ale svědčí o skvělé práci havířovské defenzivy. „Hodně nám pomohli i diváci, dorazili i ostravští fanoušci, kteří udělali v hale skvělou atmosféru,“ poděkoval Kubíček divákům.

Zásah policistů po loupežném přepadení banky v centru Havířova.
VIDEO: Lupič přepadl banku v centru Havířova

Teď se jeho tým vypraví do Prahy na půdu soupeře, který se už nechal slyšet, že by sérii rád ukončil před svými příznivci. O totéž se ale bude pokoušet i Torpedo. „Už jsme tam v základní části vyhráli. To je pro kluky dobrá zpráva, protože si ověřili, že se tam dá uspět. Musíme si ale uvědomit, že Vinohrady udělaly oproti základní části výkonnostní skok vpřed, opravdu se zlepšily,“ uznal Kubíček.

Na druhou stranu Havířované si mohou věřit. Stav 1:1 po dvou domácích zápasech si otestovali už v semifinále s ostravským MVILem. Pak na půdě soupeře excelovali. „Ale taková divočina jako v Ostravě to teď asi nebude,“ připomněl Kubíček brankové hody z předešlých zápasů.

Ilustrační fotografie.
Cestovatel Zibura: Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii

Zřejmě se dá znovu očekávat něco podobného jako v Havířově o víkendu. „Bude to nesmírně náročné, vyrovnané. Musíme dělat méně chyb v obraně a rozehrávce, abychom soupeři sami nenabíjeli. A musíme být lepší v osobních soubojích. Pak máme šanci na výhru. Uvědomujeme si, že stojíme blízko velkému úspěchu a chceme ho dosáhnout. pro všechny by to bylo splnění snu,“ zakončil Filip Kubíček.

VÝSLEDKY

Torpedo Pegres Havířov – Sokol Královské Vinohrady 3:5 (1:1, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 19. Černý (Krečmer), 36. Kožušník (Šochman), 60. Kožušník (Varta) – 7. Jelínek, 21. J. Záň (Skřivánek), 41. D. Záň (Linhart), 57. Hartman (Skřivánek), 58. Skřivánek (Lanc). 

Torpedo Pegres Havířov – Sokol Královské Vinohrady 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Černý (Klimeš), 39. Kučera (Peřka), 56. Mžyk (Varta) – 25. Skřivánek (Lanc), 60. Linhart (Hartman).

Sestava Torpeda: Kotula (Piško) – Vlach, Kučera, Krečmer, Šochman, Beneš, Kuttler – Peřka, Kloza, Mžyk – Kožušník, Klimeš, Černý – Bezděčík, Plášek, Kozlík – Kraus, Holeš, Varta.

Třiatřicetiletý muž se dokázal dostat přes různé materiály a zábrany. Foto: PČR
Nic mu nebylo překážkou, padaly zdi, luxfery i dveře