V rámci čtvrtfinále play off v nejkratším možném termínu vyřídili okresní sousedy z Petrovic 3:0 na zápasy. V semifinále je čeká MVIL Ostrava.

Torpedo vyhrálo oba domácí duely 9:1 a 8:2 a odpíchlo se za postupem. Ten stvrdilo v Petrovicích po výhře 5:3. O žádnou snadnou záležitost ale nešlo.

Karin Kenická získala republikový titul z kategorie žaček.
Karin Kenická je českou mistryní

„To souhlasím, a to ani v těch prvních dvou zápasech, byť oba výsledky vypadají jednoznačně. Jenže dvě třetiny to bylo hodně vyrovnané a my pokaždé rozhodli teprve v poslední třetině. Petrovice nás rozhodně prověřily a dobře připravily na semifinále. Mají silný tým,“ ocenil poraženého protivníka trenér havířovského týmu Filip Kubíček.

Havířované celou sezonu potvrzují, že jsou asi největším adeptem na postup do superligy. V jejich případě tedy návratu do superligy po několika letech, protože nejvyšší soutěž, ještě pod názvem extraliga, už havířovský klub v minulosti hrál a dokonce má z let 2002 a 2007 stříbrné medaile.

David Polák v Německu.
David Polák potvrdil ambice

„Chtěli bychom se o to letos pokusit. Tým je už dostatečně sehraný a kvalitní, pár let pohromadě a je to ideální čas zkusit vybojovat nejvyšší soutěž zase zpět,“ potvrzuje Kubíček.

Torpedo ovládlo základní část soutěže s 54 body, o pět bodů před pražskými Black Angels, kteří jsou druhým žhavým kandidátem postupu.

Florbalisté Torpeda při městském derby se Slovanem ještě v průběhu základní části.Zdroj: Michal Chadim

V cestě stojí MVIL Ostrava

Havířovany teď vyzve ostravský celek MVIL, který ve čtvrtfinále přešel přes Kladno 3:1 na zápasy. „Ostravanům máme co vracet, známe se už dlouho a ještě před časem jsme spolu bojovali ve druhé lize, kde nám vyfoukli postup,“ připomněl Kubíček s úsměvem. Torpedo cítí, že je vhodná doba na „odvetu“. „Bude to asi o dost náročnější série než s Petrovicemi. MVIL umí trestat chyby v rozehrávce nebo při zakládání útoku. Nesmíme žádné dělat, protože v koncovce je soupeř mimořádně silný,“ upozornil už vážně.

Sálovkáři Premia jsou stříbrní.
Sálovkáři Premia jsou vicemistry republiky

Čeká se souboj vyrovnaných týmů. „V sérii s Petrovicemi hrály oba týmy s podobným obranným systémem 2-2-1, kdežto MVIL hraje úplně jinak. Bude to zajímavé, ale těšíme se. Opět budeme stavět na týmovém výkonu, který nám přinesl úspěch v dlouhodobé části. A věříme, že skvělou formu si udrží oba naši gólmani, kteří jsou celou dobu oporami mužstva,“ chválí Filip Kubíček.

První dva zápasy semifinále se hrají v Městské sportovní hale v Havířově už tento víkend.

V sobotu od 18 hodin, v neděli pak od 18.30 hodin. Časy se mohou měnit. Pak bude série pokračovat v Ostravě.

Křest audioknihy pro nevidomé a slabozraké Chodci v soumraku od Václava Chytila (vlastním jménem Vítězslav Bělovský) v Moravskoslezské vědecké knihovně v roce 2017.
V Šenově ve středu pokřtí poslední dílo Václava Chytila: knihu Kamarádi