Ve sportovní hale v Čeladné, kde hraje Frýdek-Místek své domácí zápasy, se utkali dva soupeři, kteří mají ambice hrát nahoře. U Torpeda se to tak trochu očekávalo, přesto už mají svěřenci trenéra Romana Kantora na svém kontě dvě porážky. Zato staronováček soutěže z Frýdku-Místku prokazuje po návratu do druhé ligy zdravý nováčkovský elán a do utkání s Torpedem v každém zápase bodoval.

To se ale změnilo. „Frýdek má určitě kvalitní tým, relativně mladý, takže ti kluci na sobě chtějí makat a dál se zlepšovat. Byl to vlastně první tým, který s námi držel krok v rychlosti i co se týče techniky," pochválil soupeře Roman Kantor.

Jeho svěřenci zvládli zápas lepší taktickou vyzrálostí. V tomto ohledu mají výrazně navrch nad všemi soupeři v soutěži. „Ale to se může proti silnějším týmům změnit," upozorňuje Kantor před víkendem, v němž jeho tým narazí na Petrovice a Opavu.

Sobotní derby v Petrovicích (od 17 hodin) slibuje zajímavou podívanou. „Teď se aspoň ukáže, jak na tom doopravdy jsme," tipuje Roman Kantor.

BD Stav Frýdek-Místek – Florbal Torpedo Havířov 6:8 (1:3, 2:2, 3:3)

Branky a nahrávky: 14. Závodný (Měrka), 22. Vežranovský (Grochal), 38. Grochal (Gřundel), 45. Štrbák (Žurek), 55. Žurek (Štrbák), 60. Šťotka (Vežranovský) – 9. Pavel Kožušník (Mattivi), 16. Pavel Kožušník (Mattivi), 16. Pavel Bezděčík (Nevrlka), 28. Čížek (Kajpuš), 36. Pavel Bezděčík (Kuttler), 57. Mattivi (K. Peřka), 58. Čížek (Kajpuš), 60. Pavel Kožušník (Palovský).

Více jako obvykle v tištěném vydání Deníku