Na půdě ostravského MVIL prohráli 5:6 v prodloužení. „Je to ztráta a jsem zklamaný. Zápas jsme měli rozehraný na vítězství, většinu doby jsme vedli a neudrželi jsme stav 5:3,“ litoval trenér Torpeda Filip Kubíček promarněných šancí i ztracených bodů.

Přes léto udrželi v Havířově kádr pohromadě, což je pro trenéra dobrá zpráva. „Kompaktnost a zažité automatismy tam jsou, mělo by to jít. Akorát se stále musíme obejít bez V. Peřky a Folwarczného, kteří jsou zranění. A do konce října nám bude chybět i Třaska, který je na studijním pobytu v zahraničí,“ informoval Kubíček.

Jeho tým v Ostravě dobře začal (o to hůř končil), když vedl 2:0, jenže ještě do konce třetiny to bylo 2:2. „Sice to bylo vyrovnané, ale tempo zápasu jsme udávali my. Druhá třetina to potvrdila, ale co my nedáme…,“ kroutil hlavou Kubíček nad zahazováním tutovek svého týmu.

V poslední části se hosté dostali do vedení 5:3, ale neudrželi jej. „Na soupeře jsme byli takticky dobře připraveni, bohužel nedáváme tutovky. Třeba za stavu 5:4 jsme mohli jistit výhru, ale nedali jsme do prázdné a po chybě v rozehrávce jsme pár sekund před koncem dostali gól na 5:5,“ popisoval Kubíček.

V prodloužení, které se premiérově hrálo v počtu 3 na 3, domácí zariskovali, odvolali gólmana a v „početní výhodě“ znovu trestali zahozené šance Torpeda, které netrefilo odkrytou bránu.

MVIL Ostrava – Torpedo P. Havířov 6:5 p (2:2, 1:2, 2:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Němec (Děček), 13. Němec (Jurdzin), 36. Jurdzin (Tomiczek), 55. Tomiczek (Smrčka), 60. Cabiš (Němec), 64. Cabiš (Šrámek) – 6. Vlach (Mžyk), 8. Kozlík (Plášek), 32. Vlach (Kloza), 40. Mžyk (Kučera), 53. Kozlík (Plášek).

Havířov: Piško – Vlach, Kučera, Šochman, Mrowiec, Beneš, Kuttler – K. Peřka, Kloza, Mžyk – Kožušník, Krečmer, Varta – Plášek, Kraus, Kozlík – Duda, Holeš.