Letos tento turnaj připadl na 11. až 14. července a do Prahy se sjely čtyři stovky týmů z dvanácti zemí světa, které se utkaly v jedenácti kategoriích.

V kategorii do 12 let, kde startovalo celkem 36 týmů, dosáhli skvělého úspěchu chlapci z havířovského oddílu 1. SFK Havířov, kteří celý turnaj ovládli.

V Karviné funguje u sádla firmy CDS stanice pro nabíjení elektromobilů. Solární nabíječka je první svého druhu v České republice.
V Karviné unikátní solární nabíječka pro elektroauta

Havířovští nejprve suverénně vyhráli svou skupinu D, když postupně přehráli Třebíč 10:1, silný pražský Chodov 11:2 i kvalitní finský tým Urbans 7:0.

V play off si mladí hráči havířovského SFK několikrát sáhli na dno svých sil. Už v šestnáctifinále museli otáčet stav utkání proti houževnatě hrajícím valachům ze Vsetína a osmifinálový duel proti týmu Start98 Praha Kunratice dokonce rozhodli až v nájezdech zásluhou brankáře Lukáše Goly, který vychytal všechny soupeřovy střelce.

Mladí havířovští florbalisté dosáhli na titul z Prague Games.Zdroj: Pavel Růžička

V poklidnějším čtvrtfinále si na havířovském družstvu vylámal zuby výběrový tým Prague Tigers. V semifinále proti Hattrick Brno opět došlo až na nájezdy, ve kterých tentokrát zazářil Michal Wróbel.

V dramatickém a dechberoucím finále zdolali havířovští chlapci opět finský tým Urbans 06, se kterým si hladce poradili už v základní skupině. Finálový duel byl o poznání těsnější, hrdinou zápasu se stal Alex Foltyn se třemi vstřelenými góly. Soupeř na konci dlouho hrál za stavu 4:3 pro Havířov se šesti hráči v poli bez brankáře, ale vyrovnat se mu už nepodařilo.

Ve Stonavě začala v sobotu vpodvečer tradiční pouť. Zahájily ji výstřely z historických děl a proběhla také soutěž v kosení trávy kosou.
Pouť zahájily výstřely z historických děl

Nejlepším střelcem byl vyhlášen havířovský Radek Stolárik s 19 vstřelenými góly a nejlepším brankářem taktéž havířovský Michal Wróbel. Pro mladé hráče z 1. SFK Havířov je prvenství na tak velkém turnaji obrovským úspěchem.

Sestava SFK Havířov: Michal Wróbel, Lukáš Gola, Radek Stolárik, Alex Foltyn, Vojtěch Sasin, Jan Chudoba, Adam Chlebík, Šimon Jandák, Tobiáš Plaček, Samuel Vraník, Filip Šafarčík, Jakub Čamaj, Jan Urbánek, David Bernacik, Matyas Basta, Tobiáš Prasek, Samuel Strakoš, Dominik Brückner. Trenéři: Tomáš Ficenc, Václav Šimčík, Zdeněk Bartoš.

Hudební festival Colours of Ostrava 2018 v Dolní oblasti Vítkovice, 21. července 2018 v Ostravě. Na snímku DJ Kygo.
Zhodnocení: 17. ročník Colours of Ostrava skončil. Jaký byl?