Petrovičtí měli havířovský víkend, ale nedařilo se jim. Nejprve přenechali body nováčkovi ze Slovanu, pak je vyškolilo Torpedo. „Více nás mrzí porážka se Slovanem, který jsme měli porazit. Začneme dobře, vedeme 2:0, pak nedáme trestné střílení a místo odskočení na 3:0 soupeř sníží při hře čtyři na čtyři. Slovan se tím chytil a otočil skóre. Velká chyba," poznamenal trenér ZFK Roman Kantor.

Více mu ale vadil moment ze 35. minuty, kdy se nechal hloupě vyloučit Rychlý. „To byl zlomový moment, ještě ke všemu takové vyloučení. Hráči by měli udržet nervy na uzdě. V oslabení jsme pak inkasovali na 5:7, ačkoliv jsme se sami mohli ze stavu 5:6 dotáhnout," zlobil se Kantor.

ZFK Petrovice – Slovan Havířov 8:12 (2:3, 3:7, 3:2)

Branky a nahrávky: 1. Čížek (Rychlý), 1. Schulhauser (Ochodek), 22. M. Michalík (P. Michalík), 30. P. Michalík (M. Michalík), 35. Foltinek (Plonka), 56. Růžička (Schulhauser), 56. Foltinek (P. Michalík), 59. Foltinek (M. Michalík) – 10. Prorok (Kozelský), 14. Labuz (Kozelský), 20. Prorok (Smeták), 22. Gregor (Smeták), 27. Smeták (Kozelský), 33. Chalupa (Smeták), 35. Smeták (Chalupa), 40. Zíka (Smeták), 40. Smeták, 40. Daniš (Posselt), 52. Louda, 53. Daniš.

Z výhry se radovali Havířované.

Pochmurná nálada se patrně přenesla na petrovické hráče i do jejich druhého nedělního duelu s Torpedem. Hosté během prvních deseti minut utekli na 0:4 a prakticky nebylo co řešit. „První třetina rozhodla. A pak to, že v té druhé jsme neproměňovali šance. Kde se stala chyba? Možná na nás opravdu ležela po sobotě deka. Slovan jsme chtěli a měli zvládnout. Torpedo pak začalo výborně, napadalo nám to tam," podrbal se na hlavě Roman Kantor.

Vinu na gólmana ale neházel. „To ne, oni se prostě trefovali, my svoje šance zahazovali," popsal Kantor. I poměr střel nebyl nijak markantní – 10:13 ve prospěch Havířova. „V půlce zápasu to klidně mohlo být 6:6. Prostě jsme trefovali Piška v bráně. Ale netuším, jestli se to pak vyrovnalo naší zlepšenou hrou, nebo tím, že oni tak polevili," uznal Kantor.

Vítězný víkend naopak zažili florbalisté Torpeda. Po Frýdku-Místku nedali šanci ani Petrovicím. „Fantasticky nám vyšla úvodní třetina. Co jsme měli, to jsme dali. Pak ale přišla hodně laxní třetina druhá a s tou jsem určitě nebyl spokojen. Soupeř měl spoustu gólovek. Nás podržel Piško v bráně," nelíbil se herní zvrat havířovskému trenérovi Filipu Kubíčkovi.

Jinak jej tři body z půdy Petrovic těšily. „Ale jo, tahle derby jsou vždycky specifičtější než jiné zápasy. Navíc nás Petrovice doma obraly, tak jsme jim to chtěli vrátit," přiznal s úsměvem Kubíček.

Z výhry se radovali Havířované.

A chtěli dát hráči soupeři i desítku? „Já je tak trochu podezřívám, že ne. Oni totiž kluci vědí, že za desítku dává celý tým něco do kasy," smál se Kubíček. „Jenže netušili, že pokud by ta desítka padla, já sám bych jim tam výrazným dílem přispěl. To jsem jim ale nechtěl prozrazovat," dodal šibalsky.

ZFK Petrovice – Torpedo Havířov 5:9 (1:6, 1:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 16. Firda (Oborák), 40. M. Michalík (Urban), 43. Urban (M. Michalík), 53. M. Michalík (Lázók), 58. M. Michalík – 4. K. Peřka (Šimík), 6. Varta (Beneš), 7. K. Peřka (Vlach), 11. Krečmer (Varta), 15. Plášek (Varta), 17. Šimík (Vlach), 34. Mžyk, 47. Vlach (K. Peřka), 58. Pěgřímek (Petr Bezděčík).

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper (elektronické vydání novin) najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.