Ještě před posledním kolem bylo ve hře o dvě postupová místa pět týmů včetně Karviné. Ta doma přivítala silnou Plzeň, na favorita se však velmi dobře připravila a mohla ho i porazit.

„Měli jsme spoustu šancí. Stejně tak soupeř. Byl to zápas gólmanů,“ uvedl hrající kouč HbK Lumír Rosůlek.

Karvinští měli v zápase šest přesilových her, dokonce hráli i ve dvojnásobné početní přesile, ani toho však nedokázali využít. „Máme v tom velké rezervy. Když nedáme gól ve hře pěti proti třem, tak je to problém,“ uznal Rosůlek.

Datyně těsně prohrály. Sahaly po bodu.
Dolní Datyně padly, srazil je gól v nastavení

Utkání tak za bezbrankového stavu dospělo do prodloužení a v té době Karviné k postupu chyběl ještě bod. Ten ale nezískala. Když už se zdálo, že rozhodnou samostatné nájezdy, udeřili zničehonic hosté. Střelu z červené čáry gólman Židek neviděl a Karviná padla v prodloužení.

„To vás srazí na kolena. Zklamání bylo obrovské,“ promluvil za celou kabinu Rosůlek. „Bohužel se štěstíčko přiklonilo na jejich stranu,“ dodal.

Hasiči v Bohumíně museli vytahovat z příkopu převrácený popelářský vůz.
Hasiči vytahovali z příkopu převrácený popelářský vůz

Karvinou může o to víc mrzet kontroverzní kontumace jejich výsledku po zápase s Kertem Praha. Hosté totiž v úvodním kole vybojovali v hlavním městě bod, nakonec o něj přišli proto, že měli na soupisce jen jednoho brankáře. V zápise o utkání mají být uvedeni dva. Kdosi na to zapomněl a právě bod nakonec Karviné chyběl k protlačení na osmou pozici, kde už po podzimu vlastně byla, ale ne úplně vydařené jaro ji srazilo mimo elitní osmičku.

„Play off nám bohužel nevyšlo, ale rozhodně jsme neudělali ostudu. V průběhu celé sezony jsme bohužel zbytečně poztráceli body. Ale i tak jsme jako nováčci do posledního kola bojovali o vyřazovací boje, což je podle mě úspěch,“ uvedl Rosůlek, jehož svěřence by nyní mělo čekat play out s Rakovníkem, Mostem a Sudoměřicemi.

HbK Karviná – HBC Plzeň 0:1 p (0:0, 0:0, 0:0 – 0:1)

Branka: 50. Kavalír (Kunzmann). Rozhodčí: Prudík, Popelka. Vyloučení: 6:6. Bez využití. Diváci: 179.

Karviná: Židek – Pilch, Konečný, Sladký, Zaremba, Liboska, Vašek – J. Rosůlek, L. Rosůlek, Pořízek – Luka, Pala, Fárský – Řehůřek, Pacas, Mikeš – Dzik, Stromko. Trenér: L. Rosůlek.

Petrovice se tentokrát musely sklonit před soupeřem.
Ani dva góly Hanuska nestačily. Petrovice prohrály v Bílovci
Ilustrační foto.
Během jedné noci přepadl dvě herny