V sobotu 15. srpna se konal 7. ročník O pohár města Havířova. Voda měla 26,2 stupňů Celsia, vzduch vystoupal z počátku až na tropických 33 stupňů a místy pofukoval lehký vánek. „Na startu tohoto závodu se představilo sedm našich plavců. Vše odstartovalo závodem na 3 km. Zde si při své premiéře na této vzdálenosti vybojovala Zuzka Bojceňuková skvělé 2. místo mezi mladšími žákyněmi a současně se tímto výkonem nominovala na MČR na 5km ( 7/2016 v Hlučíně). 3 km vyhrál i Daniel Mik mezi dorostenci (3. absolutně) a v hlavní kategorii zvítězil Libor Hracki a na 2. místě doplaval Vladimír Dorňák. „Naprostá spokojenost. Ke 3 km není co dodat," řekl po skončení závodu na tři kilometry trenér Pavel Mik.

Následoval společný start na 5 a 10 km.

Na 5 km Havířov reprezentovala Ela Hracká, která tentokráte dala přednost kratší vzdálenosti. Důvodem byla únava z náročného soustředění. I tak dokázala zvítězit mezi dorostenkami (4. absolutně).

10 km plavali Pavel Mik (10. místo) a David Teslík, který skončil na 12. místě. Konec tohoto závodu byl poznamenán bouřkou a tak ne všichni závodníci stihli doplavat až do cíle. Závod byl po 3 hodinách a 12 minutách ukončen, a tak ti co ještě byli v tuto chvíli ve vodě, nedobrovolně vyzkoušeli rychlý a profesionální zásah člunů VZS Těrlicka, hasičů a policie - bezpečnost závodníků je na prvním místě.

„Body získané našimi plavci v Těrlicku, nás posunuli poprvé do TOP 10 mezi kluby. Dokonce rovnou na 9. místě. Za náš klub bych ještě rád poděkoval Petru Urbánkovi a jeho týmu za výborně organizačně připravené a zvládnuté závody, včetně zajištění bezpečnosti na vodě," dodal Pavel Mik.

Po skončení závodu se ještě večer využilo zázemí stanice VZS Těrlicko pro setkání bývalých havířovských plavců, někteří jsou stále nebo znovu aktivní, a jejich fandů. Organizačně se o to postarali Láďa Dorňák s Davidem Teslíkem.