Letošního královského trojbandového Mistrovství České republiky v Havířově se zúčastnilo 32 hráčů. Odehrálo se celkem osm kol. Zakončen byl v průběhu jednoho dne čtvrtfinálovými, semifinálovými a finálovým zápasem.

Favoritem byl jednoznačně Miroslav Bača. Vstup do závěrečného utkání se mu povedl výborně. Ve 12. náběhu měl na svém kontě 23 bodů a vedl o 11 bodů nad Hudákem. Ještě ve 20. náběhu bylo skóre 28:18 v jeho prospěch.

Pak ale nastal velký kolaps. Bača úplně odpadl a dával tak obrovské šance svému soupeři. O deset náběhů později bylo skóre srovnáno na 31:31. Fatální zkrat, ale dál pokračoval. Za dalších 8 náběhů Bača získal pouze dva body, zatímco Hudák se dostal až na 38 bodů.

Také na něj padla nervozita a nastala velká série minel. Celkem osm čar po sobě. Bača získal ještě dva body a to bylo vše. Hudák pak ve 47. náběhu rozhodl o mistrovském titulu.

Vyjádření favorita k druhému místu. „Byl jsem unavený. Navíc soupeř uplatnil defenzivní hru a ta mi nesedla," uvedl smutný Bača.

Konečné pořadí: 1. Jan Hudák (TJ Bižuterie Jablonec nad Nisou), 2. Miroslav Bača (Billiard Club Havířov), 3. Martin Boháč (AKK Brno, z.s.), 4. Zdeněk Galíček (TJ Kulečník Prostějov), 5. Radovan Hájek (BC Poruba, z.s.), 6. Radek Novák (Biliar klub Ekvita Kladno).