Už tento víkend je čeká mistrovství Moravy a Slezska v halové atletice a mistrovství republiky v chůzi. Konec měsíce pro ně vyvrcholí mistrovstvím České republiky v hale.

Slavia vysílá na tato mistrovství své nadějné svěřence v kategoriích od žáků po juniory, kteří se účastní většiny atletických disciplín. „Dospělé nemáme na tak dobré úrovni. Když jsme měli vynikající odchovance, tak nám utekli do jiných klubů, jako je třeba Dukla Praha. Za poslední dobu mezi nimi byli například výškař Jaroslav Bába, sprintér Pavel Maslák nebo diskař Marek Bárta," vysvětluje trenér Jan Polášek.

I když chybí sportovci v nejstarší kategorii, tak co se týče mladých nadějí, počítá Polášek s úspěchem. „Na mistrovství Moravy a Slezska, které se koná v Bratislavě, protože na severní Moravě k tomu nemáme odpovídající halu, vysíláme sedm svěřenců a čekáme i nějaké to vystoupení na bednu vítězů. Na mistrovství republiky v chůzi máme dvě horká želízka v ohni a doufáme ve dvě medaile. No a na závěr měsíce na mistrovství republiky v halové atletice, pro nás bude úspěch dostat se do užšího finále osmi závodníků," představil své vize trenér Polášek.

Od listopadu loňského roku trénují havířovští atleti na nadcházející sezonu. Jestli se jim úsilí vyplatilo, ukáží následující týdny.